• S'ampliarà el servei en línies de rodalies i regionals
  • El Govern també ha aprovat un Reial decret per ampliar la regulació dels drons
ep deserna presentaplanenaire 2017-2020
EUROPA PRESS

El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres destinar 937 milions d'euros a l'ampliació del servei ferroviari públic. Segons ha explicat el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, la partida inclou 40 milions més que l'anterior. Amb aquest pressupost s'ampliaran els serveis d'algunes línies de rodalies i regionals de Renfe.

L'increment deriva de l'augment de connexions que passen a garantir-se per tenir consideració de servei públic. Entre elles, De la Serna va citar noves freqüències de dues línies de Rodalies de Madrid, i també en les d'Astúries i Cantàbria, els nous serveis de mitja distància Castelló-Vinaròs i Alacant-Elda-Villena i l'articulació de bons Avant per a les relacions Madrid-Conca i Madrid-Salamanca.

A més, el Consell de Ministres ha aprovat un Reial decret per ampliar la utilització professional de drons en nous entorns. Segons De la Serna, d'aquesta manera es modifica l'anterior marc regulador "que limitava el seu ús científic o tècnic". Com a novetat, els drons es podran utilitzar en vols nocturns, sota la corresponent autorització prèvia del Ministeri. A més, es podrà volar en espais aeris controlats prèvia autorització.

El portaveu del Govern, Íñigo Méndez de Vigo ha informat sobre la supressió de les "estructures d'estat" creades a Catalunya

El portaveu del Govern, Íñigo Méndez de Vigo ha informat sobre la supressió de les "estructures d'estat" creades a Catalunya. El ministre ha explicat que "no existeixen en cap altra comunitat i a dia d'avui han quedat sense efecte". D'aquesta manera, també s'ha procedit a la liquidació del patronat Catalunya-Món.

APROVAT EL PLA AIRE II

El Consell de Ministres ha aprovat el Pla Nacional de Qualitat de l'Aire i Protecció de l'Atmosfera (Pla Aire II), que inclou 52 mesures i que tindrà una dotació pressupostària de 276 milions d'anys per al seu compliment durant els seus dos anys de vigència, segons ha anunciat el ministre portaveu del Govern, Íñigo Méndez de Vigo.

Méndez de Vigo ha dit que l'objectiu del pla, en què estan involucrats la major part dels Ministeris, busca garantir el compliment de la legislació en matèria de qualitat de l'aire; reduir les emissions a l'atmosfera d'aquells contaminants més rellevants; millorar la informació disponible sobre la qualitat de l'aire per a la prevenció i abordar a nivell nacional les superacions del valor objectiu per a la protecció de la salut dels nivells d'ozó que es produeixen en moltes ciutats.

ESTRATÈGIA D'ACTIVACIÓ PER A l'OCUPACIÓ

Per la seva banda, la ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, ha anunciat l'ampliació de l'Estratègia Espanyola d'activació per a l'Ocupació fins a 2020. Báñez ha explicat que l'objectiu és "consolidar la recuperació econòmica". En la mateixa línia, ha anunciat que amb la voluntat de millorar la qualitat de l'ocupació pública, totes les convocatòries "comptaran amb clàusules socials".

contador