ep el presidente del gobierno en funciones pedro sanchez en declaraciones a la prensa despues de
Rafael González - Europa Press

El Govern considera que ja està complint les condicions que el líder de Ciutadans, Albert Rivera, li posa per abstenir-se i permetre la seva investidura, per la qual cosa segueix reclamant a PP i Ciutadans una "abstenció tècnica" perquè permetin únicament que l'executiu faci caminar, sense comprometre a exercir de suport parlamentari de Sánchez.

Després del sorprenent anunci de Rivera, que ha citat aquesta tarda el PP per proposar entre els dos a Sánchez una abstenció lligada a tres condicions sobre Navarra, Catalunya i l'economia, fonts de l'Executiu han indicat a Europa Press que les exigències de Rivera no es basen en "raons objectives".

"A Navarra hi ha un govern que defensa la Constitució, a Catalunya també el govern d'Espanya vetlla pel compliment de la Constitució i volem baixar els impostos a la classe mitjana", raonen les fonts consultades.

I és que Rivera exigeix ​​a Sánchez iniciar unes converses perquè "governin Navarra Suma i el PSE en una coalició negociada i seriosa"; comprometre's a no indultar els presos del 'Procés'; posar en marxa una taula per aplicar el 155 a Catalunya si no s'acata la sentència del 'Procés' i garantir que no pujarà impostos a les famílies ni les quotes als autònoms.

Però a l'Executiu creuen que no es donen cap d'aquestes tres raons en què Rivera basa les seves demandes, per la qual cosa pensen que no hi ha cap motiu que impedeixi l'abstenció de Ciutadans. "No hi ha pacte amb Bildu ni n'hi haurà. El 155 s'aplicaria si la situació constitucional ho requereix, com ja es va fer", abunden les fonts, que recorden que no està en els plans del PSOE pujar la pressió fiscal sobre les classes mitjanes i treballadors.

Per aquest motiu des del govern segueixin convidant PP i Ciutadans perquè "desbloquegin" la investidura, petició que els dos partits han rebutjat de forma reiterada.

Noticias relacionadas

contador