ep abalos dice que con el paron de actividad buscan evitar que la situacion se cronifique
MINISTERIO DE TRANSPORTES

El Govern té ja llestos trens medicalitzats per poder utilitzar-los en trasllats de pacients d'una comunitat a una altra quan es requereixi, segons va anunciar el ministre de Transports i Mobilitat, José Luis Ábalos.

"Ja tenim trens adequats per quan es requereixin per al trasllat de pacients", va assegurar el ministre. "Es posaran en marxa en el moment que es requereixi", va afegir en declaracions a RNE, recollides per Europa Press.

Així, Espanya ha preparat trens per solucionar el trasllat de pacients des de llocs més saturats a uns altres que ho estan menys, com ja ha fet França, que ha emprat per a això trens d'Alta Velocitat.

PACTE DE MONCLOA

Així mateix, ha assegurat aquest dijous que el Govern "veuria bé" adoptar una fórmula similar als Pactes de la Moncloa de 1977, que van marcar "un temps d'arrencada en l'aspecte democràtic i l'econòmic" a l'Espanya de la Transició.

"Si ens plantegem un projecte de país, de caràcter nacional, d'acord... van molt bé, perquè la unitat i el compromís sempre enforteixen aquests projectes de caràcter nacional", ha sostingut el titular de Transports en una entrevista a RNE, recollida per Europa Press.

Ábalos s'ha expressat així després de ser preguntat si el president del Govern, Pedro Sánchez, es plantejaria cridar els partits per intentar el rellançament i la reconstrucció del país. "Aquest és un marc positiu", ha reconegut el ministre.

En aquest sentit, Ábalos ha explicat que no es tractaria "exactament d'aquesta figura" però si "una altra que suposés un acord en aquest sentit". "Al Govern li semblaria bé", ha afegit.

Finalment, el titular de Transports ha deixat clar després de les crítiques de l'oposició -que acusen a Sánchez de falta de coordinació amb l'oposició-- que el president del Govern "parlarà amb els representants" de tots els partits polítics. "Sens dubte", ha resolt.

Noticias relacionadas

contador