ep comparecencia en rueda de prensa posterior al consejo de ministros en moncloa de la ministra
EUROPA PRESS/E. Parra. POOL - Europa Press

El Govern ha aprovat al Consell de Ministres d'aquest dimarts un decret que, entre d'altres mesures, amplia fins al 30 de setembre la prohibició de tallar el subministrament d'energia elèctrica, gas i aigua. El decret amplia algunes de les mesures d'emergència social que l'Executiu va tirar endavant a l'inici de la crisi provocada per la pandèmia de Covid-19 la vigència de les quals finalitzava al juliol.

També inclou una pròrroga dels contractes d'arrendament d'habitatge habitual i es podrà sol·licitar fins al 30 de setembre una pròrroga extraordinària del contracte per un període de 6 mesos amb les mateixes condicions.

Així mateix, amplia el termini sol·licitud de la moratòria arrendatícia, per al cas de grans tenidors o d'empreses públiques, de manera que es podrà sol·licitar fins al 30 de setembre l'ajornament temporal i extraordinari del pagament de la renda.

A més, estén el termini de sol·licitud de la moratòria de deute hipotecari. La moratòria legal del deute es podrà sol·licitar fins al 29 de setembre i el seu funcionament serà seqüencial respecte de la moratòria que el propi sector bancari ha posat en marxa (3 mesos de moratòria legal més 9 mesos de moratòria del sector bancari)

El decret també amplia el període de percepció del bo social i, per tal d'homogeneïtzar el conjunt de mesures de l'‘escut social’ s'amplia també fins al 30 de setembre. Una altra de les mesures que inclou és la suspensió de les obligacions derivades dels contractes de crèdit sense garantia hipotecària.

Noticias relacionadas

contador