ep reunion de la mesa del congreso con intervenciones telematicas y bajo la presidencia de meritxell
Congreso

La Mesa del Congrés ha decidit no apujar el sou dels diputats el 2021. L'increment, previst al Pressupost de la Cambra aprovat aquest dimarts, ha quedat descartat després d'haver estat qüestionat públicament pel PP i Vox i després que la Mesa del Senat hagi decidit congelar les retribucions dels senadors.

En una primera reunió, l'òrgan de govern de la Cambra baixa va aprovar els seus comptes per a l'any que ve. Inicialment, preveien un augment del 0,9% de les retribucions del personal de la Cambra, aplicable també als diputats, segons han informat a Europa Press fonts parlamentàries.

El PP i Vox, en aquesta reunió, van declarar que no estaven a favor d'incrementar el sou dels diputats, però sí el del personal de la Cambra. Unidas Podemos afirma que també va manifestar verbalment la seva oposició durant la reunió de l'òrgan de govern de la Cambra.

La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, en conèixer la decisió de la Cambra alta, ha decidit convocar de nou els seus companys de Mesa perquè presentin una posició consensuada a la reunió conjunta per aprovar els pressupostos de les Corts Generals.

En aquesta segona reunió, el PSOE, PP, Unides Podem i Vox, han decidit per unanimitat mantenir congelat el sou dels diputats durant l'any que ve.

Noticias relacionadas

contador