• La CUP se convierte en la segunda fuerza en intención del voto
  • El PP pierde casi seis puntos y obtendría el 2,8%
cataluna-mas-banos

L'última enquesta del CIS català reflecteix que Junts pel Sí obtindria el 32,3% dels vots, mentre que la CUP ascendiria fins a la segona posició en intenció de vot a Catalunya amb un 13,6% del suport, en el cas que es convoquessin eleccions a la comunitat autònoma espanyola.

Ciutadans, que va ser el segon partit més votat a les eleccions de setembre, obtindria el 12,4% de les paperetes en cas que es repetissin les eleccions i el PSC comptaria amb el 9,8% del suport dels electors. Catalunya Sí que es Pot, la marca de Podem a la regió, comptaria amb un 9,1% del suport i el PP veuria reduït el seu suport fins al 2,8%, gairebé sis punts menys que a les eleccions de setembre.

Els resultats d’aquest darrer sondeig reflecteix també que el rebuig a la independència s’imposa per un punt respecte d’aquells que estan a favor de la secessió. Les formacions favorables a pertànyer a Espanya sumarien un 47,8% dels vots, mentre que Junts pel Sí i la CUP obtindrien el 46,7% de les paperetes.

LA CUP, L’ÚNICA QUE PUJA

A les eleccions autonòmiques del passat 27 de setembre, Junts pel Sí va obtenir un 39,54% dels vots, seguit de Ciutadans (17,93%), PSC (12,74%), Catalunya Sí que es Pot (8,94%), PP (8,5%) i la CUP (8,5%). Així les coses, l’agrupació liderada per Antonio Baños és l’única que aconsegueix augmentar els seus suports respecte de la darrera cita amb les urnes.

Aquesta enquesta s’ha conegut el mateix dia que el líder de la CUP, Antonio Baños, ha insistit en la seva posició que el president de la Generalitat, Artur Mas, encapçali el Govern encarregat de liderar el procés independentista. De tota mena, el dirigent del partit que s’ha convertit en la segona agrupació en intenció de vot a Catalunya no ha tancar la porta a incorporar-se a l’Executiu regional.

"Ara mateix no veig les circumstàncies per entrar al Govern però les circumstàncies són absolutament canviants i poden variar", ha explicat Baños en una entrevista a RAC1, recollida per Europa Press, en la qual també ha insistit que la CUP no vol entrar en negociacions de cadires perquè no forma part de la seva cultura política.

Mentre, la vicepresidenta de Catalunya, Neus Munté, ha insistit aquest divendres en l’oferta que ha fet Junts pel Sí a la CUP per aconseguir el seu suport i que consisteix en establir un govern amb tres vicepresidents i que l’actual mandatari en funcions, Artur Mas, sigui sotmès a una qüestió de confiança al final del primer període de sessions.

contador