ep un mural de nicolas maduro en una calle de venezuela
JUAN CARLOS HERNANDEZ / ZUMA PRESS / CONTACTOPHOTO

El chavisme ha guanyat les eleccions i recuperat l'Assemblea Nacional de Veneçuela aquest diumenge. Els comicis del país s'han vist marcats pel boicot dels principals partits i l'abstenció del poble veneçolà, amb només un 31% presentant-se a les urnes.

Aquesta xifra contrasta amb la registrada a les parlamentàries de 2015, que van veure una participació de més del 71%, i van donar la victòria a l'oposició.

L'Assemblea era, precisament, l'únic òrgan de poder que controlava des de llavors l'oposició, que ha decidit directament no presentar-se a les presidencials de 2018 en creure que no es donaven les condicions justes i necessàries.

"La dictadura s'evidencia. Després del xantatge, el segrest de partits, censura, fabricar resultats, infondre terror anuncien el següent: un frau amb 30% de pura falsedat, que no li són suficients ni per mostrar-se en públic (ni ells celebren, se saben sols)", ha afirmat Juan Guaidó, que a partir d'ara deixarà de presidir l'Assemblea, en el seu perfil de Twitter.

contador