ep monumentolos abogadosatocha
TWITTER JUVENTUDES COMUNISTAS

La Policia del Brasil ha detingut Carlos García Juliá, un dels autors de la matança dels advocats d'Atocha de 1977, que es trobava en recerca i captura, segons han confirmat a Europa Press fonts policials.

Agents de la Policia Nacional s'han desplaçat al Brasil per tramitar l'extradició de García Juliá i per participar en una roda de premsa amb els agents d'aquest país que han portat a terme l'arrest, segons han explicat les citades fonts.

García Juliá va ser condemnat a 193 anys de presó com a autor material de cinc assassinats al despatx dels advocats laboralistes. La Sala Penal de l'Audiència Nacional el va condemnar el 1980 juntament amb Francisco Albaladejo, José Fernández Cerrá i Leocadio Jiménez Caravaca en considerar provat que constituïen un "grup activista i ideològic, defensor d'una ideologia política radicalitzada i totalitària, disconforme amb el canvi institucional que s'estava operant a Espanya".

Al gener de 2017, quaranta anys després de la matança dels advocats d'Atocha, l'Audiència Nacional va informar que seguia a l'espera que el govern de Bolívia es pronunciés sobre la sol·licitud d'extradició d'un dels autors del crim, Carlos García Julià, que va fugir durant un permís atorgat el 1992 i anys després va ser localitzat al país llatinoamericà, on se'l va detenir per tràfic de drogues.

Noticias relacionadas

contador