rita barbera

L'advocat José Corbín, cunyat de la difunta Rita Barberá, ha estat detingut aquest dimarts durant una operació anticorrupció portada a terme per agents de la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil.

Corbín és, a més, el lletrat de Mari Carmen García Fuster en el cas Taula. La seva detenció ha tingut lloc després que els agents registressin el seu habitatge.

L'operació en qüestió està relacionada amb una causa oberta al jutjat d'instrucció 13 de València.

En aquesta, s'està duent a terme una investigació al voltant de la facturació que Corbín va realitzar a través del seu despatx a empreses municipals durant l'etapa de Barberà com a alcaldessa de la ciutat.

Segons fonts d'investigació citades per El País, Corbín aprofitava per cobrar 'mossegades' dels empresaris interessats en fer negocis amb l'Ajuntament.

La causa investiga delictes entre els quals es troben el de suborn, malversació, tràfic d'influències, delicte fiscal i blanqueig de capitals. Segons informa Las Pronvicias, tant les filles de Corbín com alguns empresaris estarien sent també investigats en aquesta trama.

En total, els agents han realitzat registres en vuit seus i domicilis. Respecte a la seva implicació en el cas Taula, Corbín va ser notícia per les seves polèmiques declaracions respecte a la presumpta implicació de la seva dona, Assumpció Barberá, al presumpte blanqueig de diners: "Si jo m'assabento que la meva dona ha donat mil euros, la foto fora a bufetades".

contador