ep lexconsellera deducacio clara ponsati
EUROPA PRESS - Archivo

L'exconsellera d'Educació de la Generalitat Clara Ponsatí preveu lliurar-se aquest dijous a la Policia d'Edimburg (Escòcia) acompanyada del seu advocat Aamer Anwar, on en aquest cas pot ser detinguda i transferida al Tribunal del Sheriff d'Edimburg, després de la reactivació de l'ordre europea de detenció i entrega per un presumpte delicte de sedició.

Així ho va explicar el seu advocat Anwar, que valora que "Espanya utilitza l'euroordre com a mecanisme de persecució política", després que finalment el Regne Unit acceptés tramitar la nova ordre de detenció europea per Ponsatí pel presumpte delicte de sedició en relació amb la seva participació en l'organització de l'1-O.

Segons ha indicat, Ponsatí compareixerà a l'Oficina de Policia de St Leonard d'Edimburg a les 12 -11 hora local- amb el seu advocat, on es preveu que sigui detinguda i transferida al Tribunal de Sheriff d'Edimburg per a una audiència que s'espera que comenci a les 15.00 hores, a la qual el seu equip legal sol·licitarà la llibertat sota fiança.

La defensa de Ponsatí ja va avançar que rebutja el càrrec de sedició, pel qual pot arribar a ser condemnada fins a 15 anys de presó, i han valorat que "més de dos milions de votants catalans creuen que aquesta ordre és un intent sistemàtic de criminalitzar la lluita per la independència".

L'Agència Nacional Contra la Delinqüència del Regne Unit ha acceptat tramitar l'euroordre contra la dirigent independentista després de rebre els aclariments de l'instructor del Suprem Pablo Llarena.

contador