• También prevé proponer un paquete legislativo para la regeneración democrática
Albert Rivera, Telecinco

Ciutadans plantejarà al Congrés una votació sobre la unitat d'Espanya com una de les seves primeres accions després d'entrar al Parlament. L'objectiu d'Albert Rivera és que tots els partits es pronunciïn sobre la defensa de l'article 1 de la Constitució espanyola.

Segons El País, Ciutadans té previst llançar un paquet d'iniciatives legislatives, centrades sobretot en la regeneració democràtica, com ara limitar els mandats a vuit anys i acabar amb els indults a polítics i els aforaments.


LA VOTACIÓ SOBRE LA UNITAT D'ESPANYA, LA SEVA PRIORITAT


Fonts del partit 'taronja' han comentat al rotatiu que el seu objectiu és 'retratar' a tots els partits polítics en un tema clau com la unitat d'Espanya, sobretot a l'actual moment de desafiament sobiranista a Catalunya. Encara que es dóna per descomptat que els partits nacionalistes no recolzaran aquesta votació, caldrà veure quina és la postura de Podem en aquest tema.


Recordem que les noves Corts Generals, sorgides dels comicis legislatius del 20 de desembre, es constituiran aquest dimecres, a partir de les deu del matí. Les sessions constitutives del Congrés i del Senat se celebraran de manera similar i en elles els 616 parlamentaris hauran de prometre o jurar la Constitució i triar als membres de les Meses d'ambdues Cambres.


El PSOE ja ha pactat amb Ciutadans nomenar president del Congrés l’exlehendakari Patxi López. Un cop designat el president, se celebrarà una nova votació per triar als vicepresidents, quatre en el cas del Congrés i dos en el Senat. Resultaran triats aquells que obtinguin un major nombre de vots. També se celebrarà una altra votació per designar als secretaris, que són quatre tant al Congrés com al Senat.

contador