ep los dao de la policia y la guardia civil con el tecnico del ministerio de sanidad fernando simon
Moncloa

L'Ambaixada de la Xina a Espanya ha assegurat que el Govern va comprar els test ràpids a Shenzhen Bioeasy Biotechnology, una empresa que no estava inclosa a la llista de proveïdors classificats, perquè encara no ha aconseguit la llicència necessària per vendre els seus productes.

A través del seu compte de Twitter, l'Ambaixada xinesa també ha volgut aclarir que les donacions que va realitzar el Govern de Xi Jinping i Alibaba no inclou cap producte d'aquesta companyia. A més, ha explicat que la compra de material sanitari per valor de 432 milions d'euros que va anunciar el ministre de Sanitat, Salvador Illa, aquest dimecres no ha sortit encara del país.

El director del centre d'emergències, Pedro Simón, ha reconegut que Espanya ha hagut de retornar un lot de test ràpids per la seva falta d'eficiència. Es tracta d'un enviament inicial de 9.000 test ràpids que es van validar al Centre Nacional Epidemiologia i a diversos hospitals, i es va concloure que complien els certificats de qualitat Comissió Europea (CE).

"Els lots s'han retornat i ens proveiran amb una altra mena de test ràpids", ha assegurat Simón. El Govern ha trobat més proveïdors que aportaran prop de 5 milions de test ràpids i, a més, treballa amb empreses espanyoles de biotecnologia perquè es puguin produir al nostre país.

Noticias relacionadas

contador