ep pruebas de coronavirus
Daniel Bockwoldt/dpa

Shenzhen Bioeasy Biotechnology està sota la lupa de la Xina. La companyia del gegant asiàtic va vendre els seus test ràpids a Espanya i, segons les autoritats del país, van resultar ser defectuosos. Les primeres revelacions recollides per l'agència Efe indiquen que l'empresa no comptava amb llicència xinesa però sí amb l'homologació europea.

La recerca segueix en curs i els de Xi Jinping han assegurat que el seu país "no tolerarà cap pràctica" que se surti dels criteris autoritzats.

Espanya va efectuar la compra a través d'un proveïdor nacional. La comanda total va ascendir als 640.000 test ràpids. D'aquests, 58.000 van arribar la setmana passada a territori espanyol i van ser comprovats per les autoritats competents, i se'n va establir la seva naturalesa defectuosa.

“El fabricant a la Xina ha assumit la devolució i els substituirà per un nou model de test”, va assegurar llavors el ministre de Sanitat espanyol, Salvador Illa. I ho va fer després de confirmar que els tests "no van passar els controls de qualitat" després que uns quants laboratoris detectessin que no funcionaven correctament.

Noticias relacionadas

contador