• "Si un referèndum fos organitzat d'acord amb la Constitució espanyola, significaria que el territori de sortida es trobaria fora de la Unió Europea", recorda la CE
jean-claude-juncker

La Comissió Europea (CE) ha emès un comunicat titulat "Declaració sobre els esdeveniments a Catalunya" en què fa "una crida a tots els actors rellevants perquè passin ara ràpidament de la confrontació al diàleg".

La Comissió Europea dóna suport a Mariano Rajoy i afirma confiar en el seu lideratge per gestionar "aquest difícil procés respectant plenament la Constitució espanyola i els drets fonamentals dels seus ciutadans consagrats". Alhora, la CE recalca que "la violència mai pot ser un instrument en política".

Brussel·les afirma que la votació d'ahir a Catalunya "no és legal" i subratlla el fet que el problema català "és un assumpte intern d'Espanya que ha de ser tractat d'acord amb l'ordre constitucional d'Espanya".

"Reiterem també la posició jurídica d'aquesta Comissió, així com dels seus predecessors. Si un referèndum fos organitzat d'acord amb la Constitució espanyola, significaria que el territori de sortida es trobaria fora de la Unió Europea", explica a la nota, i afegeix : "Més enllà dels aspectes purament jurídics d'aquest assumpte, la Comissió considera que es tracta de moments d'unitat i estabilitat, no de divisió i fragmentació".

Noticias relacionadas

contador