ep el presidente del gobierno pedro sanchez durante un pleno del senado a 25 de abril de 2023 en
Fernando Sánchez - Europa Press

Bloomberg recull aquest dilluns el resultat de les eleccions municipals i autonòmiques a Espanya sota el titular El president del Govern pateix un revés a les eleccions municipals i la dreta guanya terreny.

Destaca que el Partit Socialista de Pedro Sánchez ha perdut el control de diverses regions i ciutats clau, cosa que "complicarà els esforços del president del Govern per aconseguir un nou mandat a finals d'aquest any".

"El conservador Partit Popular d'Alberto Núñez Feijóo, al qual s'ha unit l'ultradretà Vox, prenen el control de les comunitats de València, Aragó, La Rioja i les Balears, mentre que el PP consolida el seu control a la Comunitat de Madrid", pot llegir-se a la crònica de Bloomberg.

Així, destaca que històricament, el partit que guanya les eleccions locals sol imposar-se a les nacionals, que se celebren al desembre. "El resultat de diumenge podria aplanar el camí perquè el PP torni al poder cinc anys després que els socialistes el desallotgessin del Govern, tot i que l'economia espanyola sota Sánchez ha funcionat millor del que s'esperava", es pot llegir.

Els socialistes han donat suport al fort creixement d'Espanya aquest any, que ha superat la majoria dels seus homòlegs de la zona euro, subratlla Bloomberg. Sánchez va injectar milers de milions d'euros a l'economia en un esforç per controlar la inflació i protegir les llars i les empreses de l'augment dels costos, afegeix.

El govern espanyol va establir impostos extraordinaris sobre les empreses energètiques i els bancs, així com un impost sobre el patrimoni per ajudar a compensar l'augment dels costos. Espanya també ha rebut més del 50% dels 69.600 milions d'euros en subvencions que li va assignar el fons de recuperació de la Unió Europea després de la pandèmia.

Noticias relacionadas

contador