photo du president americain joe biden

El president dels Estats Units, Joe Biden, va dir aquest dijous que parlarà amb Pequín sobre la intrusió del globus xinès suposadament espia a l'espai aeri nord-americà.

Biden es va comprometre a "gestionar de manera responsable" la situació amb la Xina "perquè no derivi en conflicte", fent-se ressò d'un sentiment expressat quan els dos líders es van comprometre a millorar els llaços durant la reunió celebrada al novembre.

En les declaracions més extenses sobre el globus xinès i els tres objectes no identificats abatuts per caces nord-americanes, el president nord-americà no va dir quan parlaria amb Xi, però va afirmar que els Estats Units segueixen mantenint contactes diplomàtics amb la Xina sobre l'assumpte.

"No busquem una nova guerra freda", va afirmar Biden. "Espero parlar amb el president Xi. Espero que arribem al fons de l'assumpte, però no em disculpo per haver enderrocat aquest globus", va afegir en resposta a les queixes de Pequín.

Biden també va afirmar que les agències d'intel·ligència no tenen indicis que els altres tres objectes abatuts fossin avions de vigilància estrangers, però també va prometre noves directrius destinades a protegir l'espai aeri nord-americà.

Noticias relacionadas

contador