joe biden 20220723105519

El president nord-americà, Joe Biden, va assenyalar que està segur que "veurà" el president Xi Jinping a la cimera del G-20 al novembre, si el líder mundial assisteix al fòrum internacional de governants i presidents de bancs centrals.

"Si hi és, estic segur que el veuré", va declarar Biden dimarts quan se li va preguntar si es reuniria amb Xi durant la cimera del G-20.

The Wall Street Journal ja havia informat anteriorment que funcionaris xinesos estaven planejant una reunió entre Xi i Biden al sud-est asiàtic al novembre, de manera que les dates quadrarien amb la cimera del G-20.

L'esdeveniment, el qual se celebrarà aquest any a la turística illa indonèsia de Bali, és la reunió anual de les economies més grans del món. Tant Xi com el president rus, Vladimir Putin, tenen previst assistir a la conferència, va afirmar el president indonesi, Joko Widodo, en una entrevista amb Bloomberg News.

Xi no ha sortit del país des del gener del 2020, des d'abans de la pandèmia de la Covid-19, per la qual cosa en cas d'assistir a la cimera del G-20, aquest succés marcaria una fita.

Biden i Xi ja van parlar prèviament de reunir-se al G-20 durant la seva trucada telefònica del 28 de juliol, que va tenir lloc enmig de les tensions creixents pel viatge de la presidenta de la Cambra de Representants, Nancy Pelosi, a Taiwan, com recull CNBC.

Noticias relacionadas

contador