isabel diaz ayuso portada presidenta comunidad madrid 1

Isabel Díaz Ayuso ha anunciat que la Comunitat de Madrid retirarà les mesures cautelars demanades davant l'Audiència Nacional "per no crear més confusió entre els ciutadans".

La presidenta de la Comunitat ha demanat a més als madrilenys que "no surtin de Madrid" durant aquest pont. Ayuso també ha exigit al Govern reunir-se per tenir demà "mesures consensuades i assenyades".

Ayuso s'ha vist obligada a comparèixer d'urgència després que el Tribunal de Justícia madrileny anul·lés les restriccions a les quals el ministre de Sanitat, Salvador Illa, havia sotmès a Madrid.

En concret, la Secció Vuitena de la Sala contenciosa administrativa del TSJM afirma que les mesures "constitueixen una ingerència dels poders públics en els drets fonamentals dels ciutadans sense habilitació legal que l'empari, és a dir, no autoritzada pels seus representants en les Corts Generals, per la qual cosa no pot ser ratificada".

Pedro Sánchez no ha descartat la possibilitat d'imposar l'estat d'alarma a Madrid, i està prevista una nova reunió aquesta tarda per discutir aquest i altres temes. El president del Govern ha qualificat les xifres madrilenyes de "preocupants" i ha assegurat que les restriccions imposades van seguir en tot moment uns criteris "tècnics i científics".

Noticias relacionadas

contador