capitolio portada

Objectiu: el Capitoli. Lluny de ser el títol de l'enèsima pel·lícula d'acció ambientada al cor de la política nord-americana, els partidaris de Trump s'han tornat a proposar assaltar l'icònic enclavament, segons informen mitjans com CNBC fent-se ressò d'informacions policials.

Concretament, el departament policial del Capitoli assegura comptar amb informació sobre "un possible atac al Capitoli" aquest dijous perpetrat per "un grup no identificat".

"Ens estem prenent seriosament aquesta informació", assegura la policia en un comunicat de premsa, en què afegeixen que "a causa de la sensibilitat d'aquest tema, no podem oferir detalls addicionals en aquests moments". Aquest nou assalt al Capitoli tindria lloc tot just un parell de mesos després del que es va portar a terme el passat 6 de gener, i que es va saldar amb la mort de cinc persones.

Des de la seva derrota electoral, Trump havia afirmat durant mesos que tot es deu a un frau en el procés, que casualment no ha estat localitzat. Abans de l'atac de principis d'any, l'expresident dels EUA va arengar alguns dels seus partidaris, als quals va haver d'acabar demanant que abandonessin el seu intent de prendre el Capitoli i tornessin a casa seva.

El republicà va ser finalment absolt en el judici polític al qual va ser sotmès acusat de delicte d'incitació a la insurrecció. En concret, 57 senadors, incloent-hi set republicans, han votat a favor de condemnar Trump, mentre que 43 ho han fet en contra, unes xifres llunyanes dels 67 vots necessaris, ja que es requereix una majoria de dos terços, per a la condemna.

contador