le-commerce-et-le-brexit-continueront-de-peser-selon-bft-investment-managers

El Regne Unit haurà de comprometre's en temes com els drets dels consumidors i la protecció de l'entorn si vol mantenir el ple accés al mercat únic de la Unió Europea (UE). És l'avís que el ministre de Relacions Exteriors alemany, Heiko Maas, ha llançat al primer ministre britànic, Boris Johnson. Aquest divendres 31 de gener es fa efectiu el Brexit.

En un article al setmanari alemany Die Zeit, Maas ha fet referència al període de transició posterior al Brexit. "Per a finals d'any, necessitem tenir clar la forma de la nostra relació", ha escrit.

"Permeteu-me dir-ho obertament: sí, tots volem zero aranzels i zero barreres comercials, però això també significa zero dúmping i zero competència deslleial. Sense estàndards similars per protegir els nostres treballadors, els nostres consumidors i el medi ambient, no pot haver-hi accés complet al mercat únic més gran de món", ha afegit Maas.

"Tingueu la seguretat que sempre tindrem un lloc per al Regne Unit als nostres cors"

Per tant, el ministre de Relacions Exteriors d'Alemanya considera que el Regne Unit i la UE "hauran de dur a terme les negociacions sobre les seves relacions econòmiques posteriors al Brexit d'una manera que no perjudiqui la UE".

Pel que fa a les polítiques de seguretat i defensa, el ministre afirma que el Regne Unit i la UE necessiten desenvolupar noves formes de cooperació, per exemple creant un Consell de Seguretat Europeu. Aquest consell podria ajudar a coordinar posicions conjuntes sobre qüestions estratègiques de seguretat europea i respondre més ràpidament a les crisis internacionals. "Estem treballant amb França per desenvolupar aquesta idea la manera més ràpida possible per tal de construir una base per a la nostra relació futura", va escriure.

El ministre alemany també va suggerir que la porta de la UE sempre estaria oberta perquè el Regne Unit torni. "Tingueu la seguretat que sempre tindrem un lloc per Regne Unit a la nostra taula a Brussel·les i as nostres cors", ha afegit.

contador