h319-des-tesla-electriques-model-3-produites-dans-l-usine-chinoise-du-constructeur-americain-a-shanghai-inauguree-debut-janvier

Tesla torna a arrencar la construcció de la seva 'gigafactoria' a Berlín, Alemanya. La companyia d'Elon Musk ha rebut finalment llum verda del tribunal alemany per arrasar un bosc on vol situar la seva nova gran fàbrica de cotxes elèctrics.

  • 502,13$
  • -2,38%

91 hectàrees de bosc. És el terreny on, de moment, Tesla pot construir la seva nova 'gigafactoria', després de fer-ho als EUA (en Nevada i Nova York) i a la Xina (Xangai).

Tesla s'ha enfrontat a l'oposició d'agrupacions a favor del medi ambient, que s'han manifestat per a impedir la tala d'arbres. La decisió és "definitiva", segons el comunicat judicial, i deixa així via lliure a la construcció de la fàbrica a la regió.

El full de ruta de Tesla passa per acabar la construcció aquest mateix any i iniciar la fabricació de cotxes el 2021, amb vistes a llançar al mercat automobilístic europeu 500.000 unitats cada any.

La insistència de Musk a situar la nova gigafactoria a Alemanya es deu al fet que es tracta del cor automobilístic del Vell Continent, i és allí on tenen la base dos dels fabricants més grans del món, Daimler i Volkswagen.

Noticias relacionadas

contador