stellantis aura besoin de plus de deux gigafactories de batteries annonce tavares

Stellantis puja un 4% aquest dimarts després de tancar la primera meitat de l'any amb guanys de 5.936 milions, que contrasten amb les pèrdues de 813 milions que es va apuntar la companyia automobilística durant el mateix període de l'any anterior.

  • 24,23€
  • -0,39%

El resultat operatiu de la companyia nascuda de la fusió entre PSA i FCA ha estat de 8.622 milions, respecte als 752 milions d'l'any previ.

Stellantis s'ha apuntat, a més, un marge operatiu ajustat de l'11,4% durant el període, xifra que fa empal·lidir l'1,5% registrat l'any anterior. Els ingressos proforma del grup, al seu torn, han pujat un 46% interanual, fins als 75.310 milions.

Carlos Tavares, conseller delegat de Stellantis, ha afirmat que "al mateix temps que s'ha aconseguit aquest rendiment operatiu, l'empresa també ha fet avenços significatius en assumptes estratègics relacionats amb l'acceleració de l'electrificació i el programari, que són pilars fonamentals de la nostra estratègia".

De cara a la resta de l'any, l'automobilística aspira a tenir un marge d'ingressos operatius ajustats al voltant del 10%, sempre que la crisi de semiconductors no es descontroli i vagi a més.

Noticias relacionadas

contador