ep logo de renault en un concesionario de madrid el dia en el que el profit warning de renault ha
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

L'agència de qualificació creditícia S&P Global ha rebaixat el ràting de Renault un grau, deixant-lo en 'BB+', i li ha assignat una perspectiva 'negativa' per l'impacte del coronavirus Covid-19 sobre les vendes d'automòbils, segons ha informat en un comunicat.

  • 48,72€
  • 1,50%

La qualificadora de riscos ha explicat que l'impacte de la pandèmia se suma al risc que ja existia pel requeriment de la Unió Europea de reduir de les emissions de carboni. Abans que emergís el virus, S&P pronosticava que les vendes d'automòbils estarien "deprimides" al 2020 i 2021. En canvi, ara estima que es contrauran un 15% enguany i repuntaran entre un 6% i un 8% al 2021.

L'agència pronostica que el marge Ebitda de Renault caurà fins al 3% al 2020, més de tres punts inferior a la dada de 2019, i que la generació de flux de caixa sigui negativa en 2.000 o 3.000 milions d'euros.

Així mateix, ha alertat que rebaixaria més la nota si el marge Ebitda no repunta fins aproximadament un 6% per a 2022 o si la ràtio entre el flux de caixa i el deute no supera el 15%. Si es milloren aquestes mètriques abans de 18 mesos, la perspectiva podria millorar fins a 'estable', però no es canviarà la nota creditícia.

Noticias relacionadas

contador