ep renault clio
RENAULT - Archivo
48,22€
  • -1,90€
  • -3,79%

Renault es desploma un 14% al CAC 40. La fabricant de cotxes francesa és castigada al parquet després d'anunciar una advertència de beneficis que, al seu torn, llasta la resta del sector automobilístic europeu. L'aleteig d'aquesta papallona fa malbé, en el cas espanyol, CIE (-4%) i Gestamp (-2%).

La francesa va aprofitar el tancament del mercat d'aquest dijous per revisar a la baixa les previsions de cara a 2019. Concretament, va estimar que els seus ingressos cauran entre un 3% i un 4% respecte a l'any anterior a causa d'un entorn "menys favorable de l'esperat".

Renault ha informat, a més, que el seu marge operatiu se situarà al voltant del 5% al ​​tancament de l'any actual, xifra que suposa un punt percentual menys que el previst en un principi. Finalment, ha assenyalat que el flux de caixa lliure de la divisió d'Automoció hauria de ser positiu durant el segon semestre, tot i que no garanteix que ho sigui l'any complet.

Segons dades provisionals, el grup Renault va ingressar 11.300 milions d'euros durant el tercer trimestre de l'any, xifra que suposa una caiguda de l'1,6% respecte al mateix període de 2018. A tipus de canvi constant, la baixada seria de l'1,4%.

PLOU SOBRE MULLAT PER RENAULT

La companyia francesa està vivint moments realment convulsos. Fa uns dies anunciava la destitució de Thierry Bolloré com a conseller delegat i va nomenar Clotilde Delbos com a substituta interina. Al seu torn, Renault va nomenar Jean-Dominique Senard com a president interí de la companyia.

LA RESTA DEL SECTOR TAMBÉ ES TENYEIX DE VERMELL

Més enllà de Renault i les caigudes registrades en valors espanyols com Gestamp i CIE, l'advertència de beneficis de la francesa també té els seus ecos en altres selectius i títols, com els del DAX 30 alemany. Continental es deixa un 2%, Daimler, un 1%, Volkwagen, un altre 1%...

Noticias relacionadas

contador