cb fiat renual sh1

La unió de Fiat i Renault torna a agafar força després d'haver estat descartada a principis de juny. Aquest fet ha provocat que les accions del sector de l'automòbil europeu repunten durant la sessió d'aquest dimecres. Els títols d'aquestes dues companyies avancen al voltant d'un 3,5% i un 4%, respectivament.

  • 50,12€
  • -0,12%

Un informe del diari italià Il Sole 24 Ore suggereix que l'acord de fusió entre Renault i Fiat, prèviament cancel·lat, podria haver-se tornat a posar sobre la taula, sense donar-ne més detalls. Però no ha estat l'únic. Fa uns dies, The Wall Street Journal informava que els directius de Renault estaven veient com reformular la seva oferta per fer possible la seva aliança amb Fiat i que Nissan pretén que Renault redueixi la seva participació del 43,4% que té actualment de l'empresa automotriu japonesa.

Fa més de dos mesos, el grup italià va retirar l'oferta per associar-se amb la companyia francesa. Entre els motius hi ha les traves que va posar el govern gal, que compta amb un 15% del capital de Renault, i les pegues per part de Nissan. El grup japonès també en posseeix una participació.

Ara, Nissan assegura que no es nega a la fusió de Renault amb Fiat, però vol assegurar-se abans de tancar bé tots els detalls en el repartiment de l'accionariat. Les dues veuen amb bons ulls aquesta integració, ja que ampliaria les col·laboracions i crearia noves sinergies. En ser certa la intenció de tornar a intentar una entesa, la fusió de Renault amb Fiat podria activar-se de nou durant els propers mesos.

La notícia ha assentat bastant bé al mercat i el sector automotriu lidera els guanys a la borsa europea. Els títols de Renault avancen més d'un 4%, fins als 50,9 euros, després d'haver perdut més d'un 26% durant els últims dotze mesos. Per la seva banda, Fiat repunta més d'un 3,5%, fins als 11,5 euros. Des de fa un any ha caigut en borsa a prop d'un 7%. "El sector de l'automòbil està sota pressió per la desacceleració a la Xina, les tensions comercials mundials i la possibilitat d'una disputa comercial entre els EUA i la UE també plana sobre el sector, per la qual cosa no és d'estranyar que Fiat Chrysler i Renault estiguin considerant unir-se per enfortir la seva posició i per capejar la tempesta", assenyalen en CMC Markets.

contador