ep logo porsche 20181024130502
EUROPA PRESS

Porsche Holding Salzburg (PHS), filial del grup Volkswagen, i BBVA han formalitzat un préstec a termini fix de 150 milions de dòlars (132 milions d'euros) per finançar adquisicions estratègiques a la xarxa de distribució minorista a Europa i Àsia.

  • 10,69€
  • -2,73%

Segons ha informat l'entitat bancària en un comunicat, es tracta del primer préstec destinat a adquisicions formalitzat a través de la tecnologia de cadena de blocs.

A més, PHS es converteix en el primer prestatari no espanyol a signar un préstec corporatiu negociat i tancat a través d'aquesta tecnologia. La prova pilot ha estat realitzada utilitzant la plataforma desenvolupada per BBVA basada en tecnologia de registres distribuïts (Distributed Ledger Technology).

BBVA explica que la tecnologia de cadena de blocs permet oferir una millor experiència al client, amb processos de negociació automatitzats i majors nivells de seguretat. També garanteix la traçabilitat i la immutabilitat dels registres, a més, incrementa la seguretat i transparència del procés de documentació en el seu conjunt.

El responsable de BBVA CIB a Alemanya, Frank Hoefnagels, va assenyalar que el principal objectiu d'aquesta transacció ha estat provar la tecnologia cadena de blocs en una operació de "suficient transcendència" amb un client com Porsche Holding Salzburg.

"El nostre objectiu és millorar l'experiència dels nostres clients simplificant els nostres processos i millorant la velocitat d'execució. Ens omple d'orgull haver emprès aquest camí juntament amb Porsche Holding Salzburg, un soci amb el que fa molt de temps que estem treballant", ha apuntat.

De la seva banda, el responsable de sucursal de Porsche Corporate Finance a Bèlgica, Dominik Paschinger, ha destacat que la digitalització és un dels "pilars" de l'estratègia definida per la companyia alemanya fins a 2025, i ha subratllat que la tecnologia cadena de blocs té un potencial "terrible". "Per a nosaltres, aquesta col·laboració amb BBVA oferia una oportunitat estupenda per explorar les seves possibilitats", ha indicat.

Noticias relacionadas

contador