ep logo porsche 20181024130502
EUROPA PRESS

El tribunal regional de Stuttgart (Alemanya) ha ordenat a Porsche Automobil Holding SE (Porsche SE), accionista majoritari del consorci automobilístic Volkswagen, pagar una indemnització de més de 44 milions d'euros per danys i perjudicis pel seu paper en el 'dieselgate'.

Segons el jutge Fabian Reuschle del tribunal regional de Stuttgart, el grup d'empreses va incomplir la seva obligació de divulgar la informació relacionada amb el cas del programari que alterava les emissions d'alguns vehicles amb motor dièsel.

Els demandants acusen Porsche SE de revelar les notícies sobre l'escàndol del dièsel i les seves implicacions financeres massa tard. Tant la societat financera com el grup Volkswagen han negat aquesta acusació i la sentència d'aquest dimecres no és definitiu.

El bufet d'advocats Nieding & Barth explica que el fons de pensions de la ciutat de Wolverhampton va rebre una indemnització per danys de 3,2 milions d'euros per part de la cort de Stuttgart dimecres, mentre que el despatx TILP assegura que es va demanar a Porsche SE que pagués 44 milions d'euros als accionistes.

El 'dieselgate' va sortir a la llum el setembre de 2015 després de conèixer que la companyia alemanya havia vulnerat la legislació mediambiental als Estats Units i havia manipulat la informació sobre les seves emissions de diòxid de carboni (CO2) en vehicles dièsel.

L'agència nord-americana de protecció ambiental, l'Environmental Protection Agency (EPA), va considerar en el seu moment que el fabricant automobilístic va utilitzar als models dièsel de Volkswagen i Audi un programari que va confondre els reguladors en les seves tasques de mesurament d'emissions.

Noticias relacionadas

contador