ep trabajadores de la planta de psa en vigo realizando tareas de preparacion en ferraje para la
PSA VIGO

La producció de vehicles a les plantes espanyoles va baixar fins a mínims històrics durant el mes d'abril, amb un volum de 4.844 unitats, una disminució del 97,8%, segons dades de l'Associació Espanyola de Fabricants d'Automòbils i Camions (Anfac).

L'organització va destacar que aquesta reduïda xifra de producció el mes passat s'explica per la paralització de les plantes espanyoles a causa de les mesures de restricció de la mobilitat per frenar la pandèmia del coronavirus, que van motivar el tancament de les plantes.

"Les dades demostren la situació d'especial feblesa en què es troba la indústria de l'automoció espanyola, el tercer sector industrial del país i l'únic que es va paralitzar completament en decretar-se l'estat d'alarma el 16 de març", van explicar des d'Anfac.

L'associació va assenyalar que la represa de l'activitat de les fàbriques de vehicles a Espanya ha estat progressiva, per la falta de subministrament de components i de l'escassa demanda de vehicles a Espanya i als mercats d'exportació.

"Prop del 25% de la producció espanyola es queda al país i, per això, és necessari que es promogui com més aviat millor un pla de xoc nacional amb mesures d'estímul a la demanda i de manteniment de la indústria", va afirmar Anfac.

A Espanya es van assemblar 652.057 vehicles durant els quatre primers mesos de l'exercici actual, la qual cosa es tradueix en una disminució del 33,6% en la comparativa amb el primer quadrimestre de l'any passat.

CAP TOT TERRENY A L'ABRIL

Les plantes nacionals van fabricar 4.451 turismes a l'abril, un 97,5% menys, i 513.386 unitats durant aquest exercici, un 33% menys, mentre que no es va produir cap tot terreny el mes passat i 5.696 unitats des de gener, un 60,7% menys.

La xifra mensual de fabricació de vehicles comercials i industrials va ser de 393 unitats, un 99,1% menys, i en el còmput quadrimestral el descens va ser del 33,7%, fins a 132.975 unitats.

Quant a les exportacions, les factories espanyoles van enviar 3.753 vehicles a altres països en el quart mes de l'any actual, un 98% de disminució. Entre gener i el mes passat, les exportacions de vehicles 'made in Spain' es van enfonsar un 32,1%, fins a 533.128 unitats.

Noticias relacionadas

contador