• Daimler i Volkswagen cauen un 0,5% i un 1,5% després de conèixer la decisió judicial
cbvolkswagendieselgate

Nou frenada a la indústria automobilística alemanya, bressol del sector a Europa. El Tribunal Contenciós-Administratiu Federal de Leipzig ha sentenciat que la prohibició a la circulació de cotxes dièsel és possible i les ciutats alemanyes podran incloure-la dins dels seus respectius plans per fomentar l'aire net.

  • 70,94€
  • -5,15%
  • 132,80€
  • -4,94%

Una prohibició que afectaria 12 milions d'automòbils a Alemanya forçant, a més, els fabricants, com Daimler i Volkswagen que ja cauen un 0,5% i un 1,5% al parquet, a assumir costoses modificacions. Tot va començar el 2015, quan Volkswagen va admetre que va falsejar les emissions de CO2 d'alguns dels seus cotxes per passar els tests que les limiten perquè representen una clara amenaça per a la salut.

Les ciutats alemanyes podran decidir si inclouen la prohibició dins dels seus plans d''Aire net'

La decisió del Tribunal de Leipzig arriba just mentre altres països estan considerant restringir la circulació dels automòbils dièsel i colpeja precisament el centre neuràlgic del sector a Europa. És, a més, un repte directe a la cancellera Angela Merkel i el seu govern, que va formar 'lobby' per oposar-se a la prohibició.

El cas va arribar als tribunals a través del grup ecològic DUH, que el va presentar als jutjats locals de Stuttgart i Düsseldorf.

Precisament, el govern de Merkel ha estat criticat pels seus estrets vincles amb la indústria automobilística, que temia que poguessin enfurir milions de conductors i interrompre el trànsit fluid a les ciutats considerant que el transport públic no està en la posició d'acollir sobtadament una demanda tan alta de viatgers.

Noticias relacionadas

contador