ep produccion de baterias electricas de volkswagen
VOLKSWAGEN - Archivo

La primera fàbrica de bateries per a cotxes elèctrics a Espanya està cada vegada més a prop. El Govern ja està en converses per a la seva obertura, segons ha anunciat la ministra d'Indústria, Reyes Maroto, que es faria de la mà de Seat, Volkswagen i Iberdrola.

"Aquest consorci formarà part del primer PERTE que té com a objectiu la transició cap al vehicle elèctric i connectat", ha assenyalat Maroto durant el 28 Congrés Federal de la UGT-Fica.

"El projecte permetrà desenvolupar un conjunt d'actuacions que garanteixin que hi hagi a Espanya les infraestructures, instal·lacions i mecanismes necessaris per fabricar de manera autònoma i competitiva un vehicle elèctric connectat complet", ha postil·lat.

En aquest sentit, el president de Seat, Wayne Griffiths, va avançar fa uns dies que la companyia està en negociacions "molt avançades" amb el Govern per fabricar un cotxe elèctric a la seva planta de Martorell. Això sí, no sense abans demanar ajudes perquè "Espanya no perdi el tren".

Aquest mateix divendres, tant el president de Govern, Pedro Sánchez, com el Rei Felip VI, visitaran la fàbrica de Seat a un acte especialment rellevant després de conèixer-se aquesta notícia.

contador