ep archivo   bmw serie 3 touring
BMW - Archivo

BMW cau més d'un 3% aquest dimarts. L'alemanya ha batut expectatives amb els seus resultats trimestrals, que no han trigat a ser eclipsats per la crisi global de xips que llasta especialment sectors com l'automobilístic.

BMW

  • 102,45€
  • -4,07%

El benefici net de BMW d'abril a juny ha estat de 4.790 milions d'euros, xifra que contrasta amb les pèrdues de 212 milions registrades durant el mateix període de l'any anterior.

La facturació de l'alemanya durant el període s'ha situat als 28.580 milions des dels 19.970 milions anteriors. BMW espera que la tendència continuï sent positiva pel que fa a la resta de l'any, però ha advertit dels efectes que seguirà tenint la sequera de semiconductors i l'alt preu de les matèries primeres durant el segon semestre.

"Esperem que les restriccions a la producció es mantinguin durant la segona meitat de l'any i, per tant, acabi impactant en els volums de vendes", ha reconegut el seu director financer, Nicolas Peter.

Cal recordar que tant BMW com Daimler van paralitzar recentment la seva producció precisament per la crisi de semiconductors. En concret, l'aturada anunciat a finals de juliol va afectar diverses fàbriques de les dues companyies situades a Alemanya i Hongria.

Noticias relacionadas

contador