ep vista de la puerta principal de la fabrica de volkswagen navarra
Eduardo Sanz / Europa Press

Alemanya fa història. El Tribunal Suprem del país ha dictaminat que Volkswagen haurà d'indemnitzar un dels afectats per l'escàndol de manipulació d'emissions contaminants, batejat 'Dieselgate'. Així s'obre la porta a les més de 73.000 reclamacions pendents d'altres usuaris.

  • 141,30€
  • -0,07%

La sentència del Suprem germà afirma que el comprador pot exigir el reemborsament parcial del preu total pagat pel vehicle, del qual se n'ha de descomptar els quilòmetres recorreguts.

El dictamen ha afavorit així el propietari d'un dels vehicles de la fabricant alemanya que va comprar de segona mà al 2014. En un primer moment, l'afectat reclamava la devolució total del preu inicial, és a dir, 31.500 euros. La seva denúncia es recolzava en "un mal moral deliberat".

Volkswagen es va defensar de les acusacions assegurant que el propietari va poder fer ús en tot moment del seu vehicle, per la qual cosa no podia optar a una indemnització; finalment, sí que podrà.

La denúncia en qüestió, abans d'arribar al Suprem alemany, va passar a l'octubre de 2018 per l'Audiència de Bad Kreuznach (que la va rebutjar)i després per l'Audiència de Coblenza, al juny de 2019, que va obligar la fabricant a indemnitzar amb 25.600 euros el denunciant. Totes dues parts van recórrer la sentència.

Aquest dictamen té lloc mesos després que Volkswagen arribés a un acord amb 235.000 clients, als quals indemnitzaria de manera extrajudicial per una suma que varia entre els 1.350 i els 6.250 euros, segons el model de cotxe de l'afectat.

Noticias relacionadas

contador