1573124421 renting

Moltes empreses s'autoproclamen el Netflix o l'Amazon del seu sector, però poques s'ho han guanyat tan a pols com Vamos, l'empresa emergent espanyola dedicada al rènting de cotxes que ha disparat un 300% les seves vendes el 2020 i superar els 10 milions d' euros en facturació.

La companyia basada en Madrid ha arribat a registrar un repunt de la demanda del 500% durant els mesos de confinament més estricte, i ha arribat a comercialitzar més de 100 cotxes al mes en un any marcat per la pandèmia.

L'empresa fundada i dirigida per Mario Carranza no ha trigat a despertar l'atenció d'altres emprenedors tecnològics, que, a més, solen tenir bon ull a la indústria. És el cas de Martin Varsavsky, fundador de Jazztel, i Iñaki Berenguer, alma mater de Coverwallet, que han entrat recentment a l'accionariat de Vamos.

El desembarcament de Varsavsky i Berenguer en el capital de l'empresa emergent espanyola té lloc poc després que el passat mes d'octubre entrés com a soci el fons de capital risc nord-americà, FJ Labs. Abans de tots ells, ja hi eren altres com el colós editorial alemany, Axel Springer.

"Creiem que el nostre creixement és un clar indicador que la situació actual ha potenciat el canvi de mentalitat en el consumidor final a favor de serveis flexibles i experiències digitals", explica Carranza.

La veritat és que Espanya és un país que, sense pressa, però sense pausa, percep el cotxe més com a servei que com una propietat. I sí, un 40% de les vendes s'han concentrat a Madrid i Barcelona, ​​però des de Vamos subratllen que un altre 25% s'ha localitzat a la 'Espanya buida'.

En total, l'empresa emergent compta amb clients repartits per més de 500 localitats del nostre país, que ha demostrat una especial devoció pels models SUV i ECO, els més demanats dins de la categoria utilitari.

De cara a 2021, Carranza planeja doblar la seva plantilla fins als 50 empleats amb un especial èmfasi en les àrees de producte i tecnologia. A més, l'empresa emergent revela que també treballa en el desenvolupament de nous verticals a l'espai de la "mobilitat com a servei". Finalment, Vamos ha unit forces amb el gegant del rènting i el lísing, LeasePlan, per satisfer la demanda de cotxes de la seva plataforma.

Noticias relacionadas

contador