ep coches de ocasion 20200817132603
COCHES.NET - Archivo

La compra de vehicles de més de 20 anys ha augmentat en un 31% durant els mesos de juliol i agost, arribant a un total de 43.655 unitats venudes els dies previs al retorn als centres de treball i a les escoles, segons dades de l'Institut d'Estudis d'Automoció per a Sumauto.

Segons la companyia, això es deu a l'actual situació d'emergència sanitària, que fa que els usuaris prefereixin optar per una mobilitat individual i barata enlloc d'utilitzar els mitjans de transport públic, ja que aquest tipus de vehicles pot adquirir-se des de 500 euros, amb un preu de mitjana d'uns 1.400 euros.

En aquest sentit, Sumauto ha destacat que durant els mesos d'estiu, l'ús del transport públic ha registrat una caiguda d'al voltant del 40% respecte al mateix període de l'any passat, segons dades de la patronal del sector ATUC, que espera que per al total de l'any la caiguda sigui del 20%.

"El parc ja estava polaritzat entre cotxes nous i molt vells, i la Covid-19 està accentuant aquesta tendència donades les connotacions socials i econòmiques de la pandèmia. Aquelles persones que volen un vehicle és per treballar, i sense pensar en desplaçaments per oci i vacances, que estan caient segons la Direcció General de Trànsit (DGT), per la qual cosa opten per solucions molt econòmiques i fins que el cotxe duri. És reduir el vehicle a la mínima i necessària expressió", ha lamentat el director general de Sumauto, Nicolás Cantaert.

Noticias relacionadas

contador