• Encara que els seus comentaris sobre Mèxic van enfonsar al pes
  • Els bancs nord-americans presentaran resultats a partir de divendres
Wall street america US USA signs

Wall Street augmenta pèrdues i cau prop del 1%, després que la borsa americana tanqués aquest dimecres amb guanys moderats després de l'esperada roda de premsa de Donald Trump. El més destacat va ser un nou màxim històric del Nasdaq, mentre el Dow Jones es va acostar de nou als 20.000 punts.

  • 38.884,26
  • -
  • 18.091,45
  • -0,01%
  • 5.643,39
  • -

El president electe, que prendrà possessió del seu càrrec el proper 20 de gener, va donar un autèntic espectacle mediàtic en la seva primera roda de premsa, encara que va oferir poques novetats en matèria econòmica. Les seves crítiques a les farmacèutiques i la seva aposta per aplicar subhastes al preu dels medicaments va perjudicar clarament al sector.

Per als experts de Link Securities, el més rellevant va ser la seva al·lusió a "possibles mesures de tall proteccionista" i el seu "dur atac contra el sector farmacèutic". A més, la seva aposta per construir un mur amb Mèxic va llastrar al pes mexicà, "que va tornar a marcar mínims històrics".

D'altra banda, els inversors es mantenen a l'espera dels resultats dels grans bancs americans. JP Morgan Chase, Wells Fargo i Bank of America publicaran els seus comptes aquest divendres. Després de les fortíssimes pujades del sector bancari des que va guanyar Trump i la pujada de previsions de cara al quart trimestre, els analistes alerten que pot ser un bon moment per recollir beneficis en aquests valors.

D'altra banda, Amazon ha confirmat que el seu objectiu és crear 100.000 llocs de treball als Estats Units a temps complet fins a mitjan 2018. Segons aquesta previsió, augmentarà la seva plantilla als EUA fins a 280.000 treballadors. En el Dow Jones, Microsoft, Intel i Pfizer cauen més del 1% i lideren les vendes.

L'euro puja un 0,6%, fins a 1,0644 dòlars, i segueix allunyant-se del mínim de 14 anys marcat el passat 3 de gener en 1,0341 dòlars

Des de Bankinter, assenyalen que "les borses necessiten nous catalitzadors, previsiblement en forma de sòlids resultats empresarials, per superar nivells representatius", per exemple els 20.000 punts en el Dow Jones.

Per la seva banda, Mohamed El-Erian, economista cap de l'asseguradora Allianz, ha dit en CNCB que no està preocupat pel ral·li de Wall Street, perquè respon a factors diversos després del triomf de Trump. Però, en la seva opinió, els mercats més atractius ara són els emergents, perquè no han compartit el ral·li de Wall Street. Per exemple, ha citat l'actual valoració del pes mexicà, que "no té molt sentit".

En l'escenari econòmic, les dades setmanals de desocupació han estat millors de l'esperat. A més, diversos membres de la Reserva Federal realitzen aquest dijous intervencions públiques. El president de la Fed de St. Louis, James Bullard, ha comentat que les polítiques de Trump tindran poc impacte als EUA en 2017 i que començaran a notar-se més en 2018 i 2019.

Al mercat de petroli, el cru West Texas puja un 2%, fins a 53,38 dòlars. Al mercat de divises, després de la falta de concreció de Trump sobre els estímuls fiscals, l'euro puja un 0,5%, fins a 1,0635 dòlars, i segueix allunyant-se del mínim de 14 anys marcat el passat 3 de gener en 1,0341 dòlars. A més, el bo americà a 10 anys puja un 0,3%, mentre la seva rendibilitat cau fins al 2,33%, també lluny del màxim de 2,64% marcat el passat 15 de desembre.

Noticias relacionadas

contador