• Els tres gegants tecnològics presentaran els seus comptes dimarts, dimecres i dijous
  • L'ordre de Trump per vetar l'entrada de refugiats segueix rebent fortes crítiques
cbyellen

Wall Street cau un 0,5%, en l'inici d'una setmana que arriba carregada de cites interessants, com la reunió de política monetària de la Reserva Federal (Fed), l'Informe d'Ocupació de gener i els resultats de gegants tecnològics com Apple, Facebook i Amazon.

  • 38.386,09
  • -
  • 17.782,72
  • 0,36%
  • 5.607,68
  • -

La cita amb el banc central nord-americà presidit per Janet Yellen serà dimecres que ve, a les vuit de la tard hora espanyola. No s'esperen gaire novetats per part de la Fed, sobretot després de la pujada de tipus d'interès realitzada el passat mes de desembre. A més, Yellen no donarà roda de premsa.

A nivell econòmic, les dades més importants de la setmana seran els de ISM manufacturer (dimecres) i ISM serveis (divendres) de gener, ja que permetran conèixer l'evolució dels dos principals sectors econòmics d'EUA. El divendres, també es publicarà l'Informe d'Ocupació de gener. El consens preveu la creació de 165.000 llocs de treball i que la taxa d'atur es mantingui en el 4,7%.

Aquest dilluns, les despeses personals de desembre han pujat un 0,5%, en línia amb l'esperat, mentre els ingressos han pujat un 0,3%, lleugerament per sota del 0,4% previst. Falten per publicar-se les vendes d'habitatges de segona mà del mateix mes i l'índex manufacturero de la Fed de Dallas de gener.

El Dow Jones pot emplenar el buit alcista dels 19.912 punts per posteriorment buscar el nivell dels 20.300 punts

En el capítol empresarial, l'atenció del mercat se centra en els comptes dels grans grups tecnològics. Apple presentarà el dimarts després del tancament de mercat i Facebook i Amazon faran els propi dimecres i dijous, respectivament Encara que no només presentaran les seves xifres aquestes empreses, ja que aquesta setmana serà una de les més importants en el capítol de resultats per a les empreses del S&P 500.

Per exemple, la petroliera Exxon Mobil presentarà els seus comptes el dimarts, al costat del grup farmacèutic Pfizer. El dimecres, serà el torn de les asseguradores American Financial Group i MetLife. El dijous, presentaran la farmacèutica Merck i la tabaquera Philip Morris, entre unes altres.

A nivell polític, l'ordre de Donald Trump per vetar l'entrada de refugiats a Estats Units segueix provocant un gran rebuig, tant a l'interior d'EUA com a nivell internacional. El famós inversor Marc Faber ha afirmat que la "prohibició, psicològicament, tindrà un impacte molt negatiu en el llarg termini sobre el dòlar dels Estats Units i sobre altres actius". El seu consell és posar-se curt en dolar i accions nord-americanes i llarg en mercats emergents.

Per anàlisi tècnica, el Dow Jones presenta un suport de curt termini en 20.067 punts. Si perd aquest nivell, pot cobrir el buit alcista del passat dimecres, en 19.912 punts, explica César Nuez, analista de Bolsamanía. "El selectiu podria donar forma a un throw back, figura de continuació de tendència, per posteriorment aconseguir l'objectiu de pujada que presenta en els 20.300 punts", explica aquest expert.

Al mercat de divises, l'euro cau un 0,4%, fins a 1,0650 dòlars. Per la seva banda, el petroli West Texas cau un 0,4%, fins a 52,97 dòlars, mentre la rendibilitat del bo americà a 10 anys cau de forma moderada fins al 2,47%.

Noticias relacionadas

contador