dl nyse new york stock exchange new york city nyc wall street wall st nasdaq markets trading finance unsplash
Sharecast / David Vives via Unsplash

Wall Street roman tancat aquest dilluns pel festiu del Dia del Treball (Labor Day). Els índexs novaiorquesos van finalitzar la setmana amb guanys, liderats pels valors del Nasdaq. El Dow Jones va pujar un 1,43%, registrant el seu millor exercici setmanal des del juliol, enfront del 2,5% que va guanyar l'S&P 500, i el 3,25% que es va anotar el Nasdaq. Els futurs sobre els índexs cotitzen amb suaus compres malgrat que el mercat no obrirà les portes.

  • 38.589,16
  • -

Aquest dimarts, les operacions tornaran a la borsa després que els inversors coneguessin un informe d'ocupació que va mostrar la creació de 187.000 llocs de treball l'agost, per sobre dels 170.000 esperats, però durant el qual la taxa d'atur es va incrementar fins al 3,8 %.

Això, unit a les febles dades macro que es van conèixer durant les darreres jornades, han augmentat l'expectativa del mercat que la Reserva Federal (Fed) pugui posar fi a les pujades de tipus.

"Tant l'aparent moderació del creixement econòmic com la consolidació del procés desinflacionista creiem que donen marge de maniobra a la Fed per tornar a fer 'una parada al camí' en el procés d'alces de tipus a la reunió que mantindrà els dies 19 i 20 de setembre el seu Comitè Federal de Mercat Obert (FOMC)”, afirmen els experts de Link Securities.

"L'informe d'ocupació d'agost dona a la Reserva Federal molt de marge per deixar la política estable a la reunió del FOMC del setembre. La tendència del creixement de l'ocupació es va continuar desaccelerant, la taxa d'atur va augmentar, la participació en la força laboral també va incrementar i el creixement dels ingressos es va desaccelerar, tots signes que segueix evolucionant cap a un millor equilibri entre l'oferta i la demanda de mà d'obra", analitzen des d'Oxford Economics.

Per Michael Hewson, analista en cap de mercat de CMC Markets UK, això suggereix que "des del punt de vista de la Reserva Federal, aquest és exactament el tipus d'informe que haurien volgut veure per justificar el manteniment de la política monetària sense canvis aquest mes. Si aquesta tendència continua, i no hi ha motius per suposar que no sigui així, aleshores és força raonable suposar que bé podríem haver vist la darrera pujada de tipus de la Fed en aquest cicle econòmic, i ara és probable que la narrativa canviï a quan podem esperar la primera retallada”.

En aquest sentit, el mercat atorga un 93% de probabilitat, segons l'eina FedWatch de CME Group, que la Fed mantingui els tipus sense canvis al seu conclave monetari del setembre.

AGENDA ECONÒMICA

Al pla econòmic, durant les properes jornades es publicaran PMI i l'ISM serveis (dimecres), així com les peticions setmanals de desocupació (dijous).

Així mateix, els inversors estaran molt atents al Llibre Beix de la Fed, que proporcionarà la visió del banc central nord-americà respecte a la situació i les expectatives econòmiques del país.

Tot i això, l'interès del mercat ja està posat en la dada d'inflació d'agost, que es donarà a conèixer dimecres que ve, el 13 de setembre.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,30% (85,55 dòlars) i el Brent avança un 0,20% (88,27 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,14% (1,08 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,30% (1.971 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es revalora fins al 4,181% i el bitcoin perd un 0,12% (25.884 dòlars).

contador