ep wall street during coronavirus pandemic
Natan Dvir

Wall Street ha girat a la baixa després que el Nasdaq 100 hagi marcat un nou màxim històric de 9.741,97 punts. Malgrat que la decisió del BCE semblava haver animat els principals índexs nord-americans durant la preobertura, finalment no han aconseguit mantenir-se en números verds. Els de Lagarde han sorprès elevant les seves compres d'emergència més del que s'esperava, i fent fer la volta a les grans borses mundials.

  • 37.775,38
  • -

"Maig pot acabar sent el punt d'inflexió d'aquesta crisi", aventuren els experts de la Commonwealth Financial Network. "Aquest mes el virus semblava estar sota control i l'economia s'ha reobert més ràpidament del que es preveia.

Altres analistes segueixen sense explicar-se l'actual ral·li de les borses, i apunten que la desconnexió entre les pujades i els febles fonamentals de les principals economies del món és "molt perillosa". Parlant de macro, aquest dijous s'han conegut les peticions setmanals del subsidi de desocupació als EUA.

La crisi del coronavirus ha destruït 1,87 milions d'ocupacions més, poc més dels 1,8 milions d'ocupacions que anticipava el consens d'analistes. Els experts creuen que el pitjor de la pandèmia ja ha passat per al mercat laboral, però les xifres continuen sent "massa altes".

A l'altre costat de l'Atlàntic s'ha vist de tot. L'Ibex ha començat la sessió amb importants caigudes, però després de conèixer-se la decisió del BCE ha arribat a pujar més d'un 1%. No obstant això, li ha durat poc l'alegria al selectiu espanyol, que a aquestes hores del dijous cau prop d'un 0,5%. Una situació molt semblant a la de la resta de borses europees, que també cauen de mitjana un 0,5%. Finalment, a l'Àsia els parquets han tancat mixtos després d'unes quantes sessions consecutives de pujades.

Noticias relacionadas

contador