ep wall street senal
Bryan Smith/ZUMA Wire/dpa - Archivo

Wall Street continua comprant després de tancar juliol amb sòlids guanys. L'S&P 500 es va revalorar un 5,5% el mes passat i va tancar a 3.271 punts, molt a prop dels seus màxims històrics de febrer, 3.393 enters.

  • 18.254,69
  • -0,14%

Encara que el gran guanyador continua sent el sector tecnològic, liderat per valors com Apple, que divendres es va disparar un 10% després de publicar els seus resultats. El Nasdaq es va revalorar un 6,8% al juliol i va tancar a 10.745 punts, molt a prop del seu màxim històric de 10.839 enters.

Aquesta primera setmana d'agost, els inversors estatunidencs estaran pendents de diverses referències. A nivell econòmic, el dimecres es publicarà el PMI serveis i el ISM no manufacturer de la Xina, la Zona Euro i els EUA del mes de juliol.

A més, també es publicaran les xifres d'ocupació privada de juliol de la consultora ADP, un indicador avançat de les xifres d'ocupació oficials del divendres. El consens espera la creació de 2 milions de llocs de treball i una caiguda de la taxa d'atur al 10%.

A l'escena política, continua el debat entre republicans i demòcrates sobre el nou programa d'estímul fiscal, que negocia el Congrés americà. "Malgrat la pressió del partit demòcrata per desgastar al president Trump de cara a les eleccions presidencials de novembre, creiem que el paquet d'ajudes finalment s'aprovarà", afirmen els analistes de Link Securities.

D'altra banda, qualsevol novetat sobre la crisi del coronavirus serà un altre factor determinant, tant pel costat de l'expansió i els rebrots de Covid-19 com per possibles avanços sobre els assajos clínics que desenvolupen vaccins i tractaments.

En el panorama empresarial, Google ha arribat a un acord per comprar el 6,6% de la firma de sistemes d'alarmes i seguretat ADT per 450 milions de dòlars (384 milions d'euros).

A més, Microsoft ha confirmat la seva intenció de comprar la plataforma de microvideos musicals TikTok als Estats Units després que el seu conseller delegat, Satya Nadella, hagi mantingut una conversa amb el president nord-americà, Donald Trump, qui havia anunciat la seva intenció de prohibir l'aplicació xinesa al país.

Pel que fa a d'altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,5%, a 40,06 dòlars, mentre l'euro es devalua un 0,37% i es canvia a 1,1728 dòlars. A més, la rendibilitat del bo americans a 10 anys repunta lleugerament fins al 0,54%.

Noticias relacionadas

contador