• El sector tecnològic va tornar a liderar les compres després del seu excel·lent 2017
  • Els inversors, pendents de les Actes de l'última reunió de la Fed
cbstopwallstreet

Els futurs nord-americans anticipen una obertura lleugerament alcista del 0,2% en Wall Street, després dels màxims històrics marcats aquest dimarts pel S&P 500 i el Nasdaq, en el cas de l'índex tecnològic per sobre de 7.000 punts.

  • 18.280,84
  • 0,39%

Com en el conjunt de 2017, el Nasdaq va tornar a liderar les compres, amb pujades superiors al 1%. Els inversors segueixen 'enamorats' dels valors tecnològics, per les seves millors perspectives de creixement, la qual cosa va tornar a quedar clar en la primera jornada de l'any.

En aquest sentit, hi ha fins a 14 valors del Nasdaq 100 que registren més del 86% de recomanacions de compra per part del consens, entre els quals apareixen Broadcom, Comcast, Align Technology, Amazon, Facebook, Liberty, Ctrip, T-Mobile US, Alexion Pharma, Shire, Applied Materials, Micron Technology i Alphabet.

ECONOMIA: ACTES DE LA FED

En l'escena econòmica, aquest dimecres coneixerem el ISM manufacturero de desembre. "Tot sembla indicar que l'activitat del sector manufacturero sembla haver-se accelerat notablement al final de l'any, alguna cosa que hauria de confirmar avui la publicació del ISM manufactures", expliquen des de Link Securities.

Encara que la referència més important seran les Actes de l'última reunió de la Fed, en les quals l'interès se centrarà en els comentaris sobre la inflació i la reforma fiscal aprovada recentment. Recordem que el banc central es troba en un període de transició, ja que l'actual presidenta, Janet Yellen, abandonarà el seu càrrec el proper 3 de febrer.

Per tant, el consens no espera cap canvi rellevant en la reunió del 30/31 de desembre, que serà l'última de Yellen com a presidenta i en la qual cedirà el testimoni a l'actual governador de la Fed, Jerome Powell. Respecte a aquest últim, el consens anticipa que la política monetària seguirà per la mateixa senda. El principal canvi es produirà en la regulació bancària, que serà menys estricta.

Els experts de Bankinter afegeixen un matís interessant, ja que destaquen que el FOMC, el comitè de la Fed que decideix la política monetària, "serà molt diferent en 2018 després de les sortides de Yellen i Fischer", la qual cosa "pot reduir el biaix dovish d'anys anteriors". No obstant això, afegeixen que "Powell ha mostrat la seva intenció de mantenir una política monetària continuista, per la qual cosa les borses no haurien de modificar la seva actual tendència alcista".

INFORME D'OCUPACIÓ

El dijous, les principals referències pertanyen al mercat laboral, amb les dades setmanals de desocupació i la dada d'ocupació de la consultora ADP. El pronòstic és que el sector privat d'EUA creu al desembre 190.000 llocs de treball, una xifra similar a la de novembre.

La dada de ADP serà l'avantsala de l'Informe d'Ocupació oficial del Govern, que es farà públic el divendres. Les previsions esperen la creació de 189.000 ocupacions, després dels 228.000 creats al novembre. La taxa d'atur es mantindrà en el 4,1% (mínims de 17 anys) i el salari mitjà pujarà un 0,3%.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

En l'escena corporativa, els analistes de Mizuho consideren que l'entrada de Amazon en el negoci de la publicitat digital no afectarà al negoci de cerques de Google de moment, encara que afegeixen que el gegant del comerç electrònic té molt marge de millora.

Per la seva banda, després de la polèmica de les bateries dels iPhones antics, Apple ha rebaixat fins a 29 euros el preu dels recanvis per als dispositius iPhone 6 i anteriors.

En el capítol de recomanacions, IBM puja més del 1% després de rebre una millora de consell per part dels analistes de RBC, fins a 'sobreponderar' des de 'mantenir'. També dins del Dow Jones, els experts de SunTrust han augmentat el preu objectiu de McDonald's fins a 205 dòlars des de $178.

Al mercat de matèries primeres, el petroli West Texas puja un 0,28%, fins a 60,54 dòlars, mentre el cru Brent avança un 0,26%, fins a 66,74 dòlars. Per la seva banda, l'unça d'or cau un 0,05%, fins a 1.315 dòlars. Al mercat de divises, l'euro es deprecia un 0,37%, fins a 1,2017 dòlars, i es manté prop del seu màxim dels últims dotze mesos, marcat a l'agost en 1,2093 dòlars.

contador