New York Stock Exchange, NYSE, markets, Wall Street
38.124,60
  • -
  • -

Wall Street rebota un 1% després de les pèrdues de les últimes sessions i davant la creixent esperança que la Reserva Federal dels EUA (Fed) anunciï una baixada de tipus d'interès durant els pròxims mesos. Durant la sessió anterior, la borsa nord-americana va tancar en negatiu, llastada sobretot per la caiguda de les grans tecnològiques. Facebook, Alphabet i Amazon van caure amb força davant la previsió que s'enfrontin investigacions antimonopoli als EUA en els seus respectius negocis.

Els inversors també esperen que els legisladors puguin intervenir i bloquejar el pla de l'administració de Donald Trump d'imposar aranzels als productes de Mèxic. Segons un informe publicat per Deutsche Bank, el proteccionisme del president nord-americà està afectant l'economia nord-americana i el mercat d'accions.

"Si bé, altres factors també han pogut jugar algun tipus de paper, la guerra comercial ha estat clau per prevenir una recuperació en el creixement global i mantenir la tendència de pujada de les accions nord-americanes", afirma el banc alemany.

Aquest dilluns, el president del Banc de la Reserva Federal de Saint Louis, James Bullard, va obrir la porta a la possibilitat que la Fed abaixi els tipus d'interès per ajudar que la inflació arribi al seu objectiu del 2%.

Una retallada de tipus "podria estar garantit aviat" perquè "un entorn d'elevada incertesa al voltant del règim de comerç global seria un factor negatiu per al creixement mundial, que afectaria el rendiment macroeconòmic dels EUA".

Aquesta tarda, el president de la Fed, Jerome Powell, ha comentat, sobre els esdeveniments recents relacionats amb les negociacions comercials i altres assumptes, que "no sabem com o quan es resoldran aquests problemes".

"Estem seguint de prop les implicacions d'aquests desenvolupaments per a la perspectiva econòmica dels EUA. I, com sempre, actuarem segons correspongui per sostenir l'expansió, amb un mercat laboral fort i una inflació a prop del nostre objectiu simètric del 2%", ha afegit el banquer central més poderós del món.

ACTUALITAT EMPRESARIAL

Entre les companyies, Uber cedeix més d'un 1% en confirmar-se que els reguladors han obert una investigació fiscal sobre les seves pràctiques contables.. Mentrestant, la companyia d'emmagatzematge en el núvol Box es desploma un 17% després d'anunciar una perspectiva decebedora dels seus ingressos. Per contra, les accions de diverses tecnològiques pugen després d'una jornada molt baixa dilluns. Facebook repunta un 0,3%, Tesla, un 0,9% i Apple, un 0,7%.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

L'S&P 500 ha perforat el suport dels 2.800 punts, la línia clavicular d'una potencial figura baixista en 'cap i espatlles'. "Pauta d'implicacions baixistes, amb objectiu (mínim teòric) de caiguda als aproximadament 2.650 punts", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía. El selectiu cotitza als 2.773 punts, tot i que aquest dilluns va marcar un mínim a prop dels 2.730 punts.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,2%, fins als 53,23 dòlars. Per la seva banda, l'euro es deprecia un 0,1%, fins a 1,1234 dòlars. Al mercat de deute, la rendibilitat de la corba de tipus americana roman invertida i anticipa una recessió durant els propers 12 a 18 mesos. El rendiment del bo a 10 anys repunta lleugerament fins al 2,12%, mentre la rendibilitat del bo a 2 anys avança fins a l'1,92% i la del bo a 3 mesos fins al 2,33%.

Noticias relacionadas

contador