trader-riendose-parque-wall-street
38.239,98
  • -
  • -

Wall Street registra guanys del 0,4% després de l'acord entre el Regne Unit i la Unió Europea sobre el Brexit. El Parlament britànic encara ha d'aprovar el nou pacte, però l'èxit de les negociacions a Brussel·les ha desencallat aquest caòtic procés.

Dins del front empresarial, Tesla ha rebut llum verda de la Xina per començar a fabricar cotxes al seu territori. Al capítol de resultats, Netflix es dispara després de superar previsions amb els seus resultats trimestrals, encara que IBM cau i és el principal llast del Dow Jones després de decebre amb les seves xifres. La tabaquera Philip Morris també baixa després de publicar les seves xifres.

Destaca també Morgan Stanley, l'últim dels bancs dels EUA a retre comptes davant el mercat. L'entitat ha batut les expectatives del mercat i puja amb força. La tònica general d'aquesta nova temporada de resultats segueix sent positiva.

Més enllà del Brexit, la preocupació macro persisteix als EUA. A les fluixes dades als EUA se suma la guerra comercial, ja que la Xina no ha confirmat les compres agrícoles a Washington i el mercat ja comença a dubtar sobre la treva declarada entre les dues nacions.

Aquest dijous, les dades d'atur setmanal s'han situat en línia amb les previsions i segueixen indicant fortalesa al mercat laboral. Al sector constructor, els inicis d'habitatges i els permisos de construcció han superat els pronòstics.

En negatiu, la producció industrial de setembre ha baixat un 0,4%, per sobre de la caiguda esperada del 0,1%. Des de Pantheon Macroeconomics, assenyalen que la dada s'ha vist afectada per la vaga de General Motors, però afegeixen que "l'economia industrial està passant dificultats" i que no esperen "cap canvi en aquesta imatge a curt termini". En la seva opinió, "és només qüestió de temps abans que el sector comenci a perdre llocs de treball".

L'IMPACTE DEL PROTECCIONISME

Sobre el proteccionisme comercial de l'Administració Trump i els aranzels imposats als productes europeus pels subsidis a Airbus, Arancha González, directora executiva del Centre de Comerç Internacional de Nacions Unides, ha anticipat una recessió global si la UE i els EUA entren en una guerra comercial.

"Tot això apunta en una direcció. Si seguim cavant en aquest mateix forat, estarem entrant en una recessió important", ha assenyalat González en una entrevista amb CNBC." La incertesa s'està desaccelerant l'economia. És el colesterol que està bloquejant les artèries de l'economia internacional i està afectant a tots els països del món", ha afegit.

En aquest sentit, el Llibre Beix de la Reserva Federal (Fed), document que proporciona una avaluació de l'economia detallada pels dotze bancs centrals regionals nord-americans amb informació recopilada abans del 7 d'octubre, va alertar d'un refredament de les previsions econòmiques per les tensions comercials.

En concret, l'informe presentat aquest dimecres ha destacat que l'economia dels EUA va augmentar a un ritme entre "lleu" i "modest" durant les últimes setmanes, tot i que l'activitat empresarial va variar en les diferents parts del país.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,6%, fins als 53,02 dòlars, tot i que les pèrdues de l'or negre s'han reduït després de l'acord anunciat sobre el Brexit.

A més, l'euro s'aprecia un 0,4%, fins als 1,1115 dòlars. I al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja fins a l'1,76%, mentre el rendiment del bo a 2 anys se situa a l'1,59% i el del bo a 3 mesos es manté a l'1,65%. Chris Iggo, cap d'inversions en AXA IM, comenta que "el fet que la Fed hagi començat a baixar tipus ens fa preveure que sigui probable que continuï amb les retallades a finals d'aquest mes".

Noticias relacionadas

contador