wall-street-bourse-new-york-stock-exchange-nyse 20190813110013
38.675,68
  • -
  • -

Wall Street registra guanys del 0,5% i va camí de tancar la seva millor setmana des de juny. La Borsa de Nova York ha reduït les pèrdues que havia acumulat en el mes d'agost durant els últims dies, a causa del major optimisme del mercat sobre les negociacions comercials que mantenen els Estats Units i la Xina. Entre les preocupacions del mercat, la inversió de la corba de tipus anticipa una recessió per a l'economia nord-americana en un termini de 12 a 18 mesos. Serà important observar el rumb del mercat a partir de dilluns, quan totes les 'mans fortes' tornin a l'activitat.

Segons informa Reuters, el Ministeri de Relacions Exteriors de la Xina ha confirmat aquest divendres que els equips de negociació comercial de la Xina i els EUA mantenen una comunicació efectiva.

Malgrat aquest to conciliador, que també va utilitzar aquest dijous Donald Trump en una entrevista amb Fox News, els EUA té previst començar a aplicar aquest diumenge un aranzel addicional del 5% (fins al 15%) sobre importacions xineses valorades en 125.000 milions de dòlars, incloent-hi altaveus intel·ligents, auriculars Bluetooh i calçat.

En aquest sentit, el portaveu del ministeri de comerç xinès, Gao Feng, ha demanat a Washington que cancel·li aquests aranzels per evitar una escalada en la guerra comercial. "El més important en aquest moment és crear les condicions necessàries perquè les dues parts continuïn les negociacions", ha assenyalat Feng.

NOMURA ANTICIPA UN GRAN CAIGUDA

Tot i el bon final del mes d'agost, el banc japonès Nomura és molt pessimista sobre l'evolució de Wall Street durant els propers mesos. Fins i tot un dels seus analistes, Masanari Takada, anticipa una caiguda similar al que va registrar la Borsa de Nova York després de la fallida de Lehman Brothers, que es va produir el setembre de 2008.

"El patró en el sentiment de Wall Street s'assembla encara més a la imatge del sentiment en la vigília del col·lapse de Lehman Brothers el 2008, que va marcar l'inici de la crisi financera mundial", ha remarcat Takada. Per a aquest expert, el correcte seria aprofitar qualsevol ral·li en les borses com "una oportunitat per vendre a preparació per a la segona onada de volatilitat que esperem arribi a finals d'agost o principis de setembre".

ALTRES MERCATS

En altres mercats, l'euro es deprecia un 0,1%, fins als 1,1043 dòlars. A més, el petroli West Texas cau un 0,4%, fins als 56,46 dòlars, després d'encadenar tres jornades consecutives d'avenços.

Al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es manté a l'1,51%, mentre que el rendiment del bo a 2 anys se situa a l'1,53% i el del bo a 3 mesos a l'1, 98%. El diferencial negatiu entre els bons a 2 i 10 anys és el més gran des de 2007, abans de l'última gran crisi financera.

La inversió de la corba de tipus als EUA indica que els inversors estan anticipant una recessió per a l'economia nord-americana, raó que explica que els rendiments dels bons a curt termini s'hagin situat per sobre dels de llarg termini. No obstant això, solen passar de mitjana uns 15 mesos entre la inversió de la corba i la recessió, i durant aquest període la renda variable sol protagonitzar un fort ral·li alcista abans que es produeixi una gran correcció.

contador