wall street
Alex Proimos ( https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en ) No changes made

El parquet nord-americà comença aquest dimecres amb pujades, ajudat també pels mercats europeus, que es vesteixen de verd i cotitzen amb alces de l'1,70% de mitjana en aquests moments.

Wall Street ha obert la sessió en verd. El Dow Jones puja un 0,45%, fins a 17.712 punts, mentre que l’S&P 500 puja un 0,50%, fins a 2.065 punts. Per la seva banda, el Nasdaq rebota un 0,62% i cotitza a 4.876 punts.

L'obertura positiva de la borsa nord-americana s'ha d'atribuir, sobretot, a les paraules de la presidenta de la Reserva Federal (Fed), Janet Yellen, d'aquest dimarts. Yellen va llançar un missatge de tranquil·litat i va alleujar les preocupacions recents en relació amb una alça dels tipus d'interès a curt termini en assegurar que és apropiat per a les autoritats procedir «amb cautela». En concret, va assegurar que era «convenient» que el Comitè «tingui cautela a l'hora de procedir a normalitzar la política» monetària, és a dir, a l'hora de plantejar una nova pujada dels tipus. Però, no obstant això, també va deixar clar que la Fed pot canviar la seva política si l'economia creix més ràpid.

«Els comentaris de Yellen permeten que els inversors respirin amb alleujament, ja que la Fed no continuarà apujant les taxes a l'abril», ha dit a Reuters Sam Stovall, estrateg d’S&P Global Market Intelligence, a Nova York.

OCUPACIÓ DEL SECTOR PRIVAT

Les paraules de la presidenta de la Fed van insuflar uns ànims entre els inversors que s'han mantingut en els primers compassos de la negociació i als quals també han contribuït les dades de l'informe ADP d'ocupació, que s'ha conegut abans del toc de campana.

Segons recull Marketwatch, el sector privat va crear 200.000 llocs de treball al març, una petita desacceleració tenint en compte les dades del mes anterior, que van ser revisades a 205.000, des de l'increment de 214.000 comunicat inicialment, encara que es van situar en línia amb les expectatives. L'informe ADP és conegut com l'avantsala de l'informe d'ocupació, que el Departament de Treball dels EUA publicarà aquest divendres i que recull les dades tant del sector públic com del privat.

contador