• El dato de peticiones iniciales de subsidio de desempleo ha sido mucho mejor de lo previsto
  • Los analistas siguen evaluando la temporada de resultados, con General Motors o Amazon
wall street toro bolsa

La Borsa de Nova York ha obert amb moviments pràcticament plans i mixts, malgrat la bona dada per al mercat laboral amb l'estadística de peticions inicials de subsidis per atur. Els inversors segueixen avaluant a més la temporada de resultats, amb torn aquest dijous per a firmes com General Motors, Visa o Amazon.

  • 39.908,00
  • -
  • 18.596,65
  • 1,49%
  • 5.691,73
  • -

Wall Street tracta d'escapar a la dinàmica d'Europa, amb caigudes generalitzades entorn del mig punt excepte en el cas de l'Ibex 35, que ha rebotat i es mou amb suaus guanys. A Nova York, després de l'obertura, l’S&P 500 està sense direcció clara, el Nasdaq s'anota un 0,2% i el Dow Jones cau un 0,1%.


Des del punt de vista macro, s'ha conegut la dada setmanal de peticions inicials de subsidi per atur, que va aconseguir la passada setmana la dada de 253.000, 1.000 menys que la setmana anterior i molt per sota dels 260.000 que projectaven els analistes, que esperen que continuï aquesta tendència a la baixa. És la xifra més reduïda en set anys.


GENERAL MOTORS, AMAZON, VISA...


En l’àmbit empresarial, la clau segueix el degoteig de xifres empresarials. Abans de l'obertura ha publicat General Motors, que es dispara un 3% a la borsa. El grup industrial ha obtingut un benefici net atribuït de 4.819 milions de dòlars (4.380 milions d'euros al canvi actual) en el primer semestre de l'any, per sobre de l'esperat, i el que significa haver de multiplicar per 2,3 (+133%) les xifres en comparació del mateix període de l'any anterior, segons ha informat l'empresa mitjançant un comunicat que recull Europa Press.


Després del tancament del mercat serà el torn per Amazon, Visa, AT&T i Starbucks entre d’altres. En general, "els resultats empresarials del segon trimestre transmeten millors sensacions de l'esperat: el 67,1% de les companyies americanes que ja han publicat baten expectatives, encara que el primer trimestre va ser el 72,3%, així que no és res de nou", expliquen els analistes de Bankinter.

contador