wall street ouvre en baisse 20210401191751

Wall Street registra signe mixt mentre l'S&P 500 cotitza molt a prop dels seus màxims històrics. L'índex de referència mundial acaricia el seu anterior rècord mentre espera la publicació de les dades d'inflació del mes de maig i el seu possible efecte sobre la política monetària de la Reserva Federal.

  • 38.239,66
  • -

La passada setmana, el principal indicador mundial va avançar un 0,6%, de manera que ja puja més d'un 12% aquest any.

Tot això mentre els inversors segueixen descomptant la dada d'ocupació de maig publicada el passat divendres. La taxa d'atur de la major economia del món va caure des del 6,1% fins al 5,8%, després de la creació de 559.000 llocs de treball.

Una xifra sòlida que tot i això es va situar per sota dels 671.000 llocs de treball anticipats pel consens. No obstant això, la dada va ser ben rebuda pels inversors, ja que no suposa una pressió addicional per a la Reserva Federal (Fed) a l'hora de plantejar-se la retirada d'estímuls.

En aquest sentit, la secretària del Tresor dels EUA, Janet Yellen, ha dit aquest cap de setmana que la proposta de despesa de 4 bilions de dòlars del president Joe Biden seria positiva per al país, encara que condueix a un augment dels tipus d'interès.

"Fa una dècada que estem lluitant contra una inflació massa baixa i uns tipus d'interès massa baixos. Volem que tornin a un entorn més normal i si això ajuda una mica a alleujar les coses, no és una cosa dolenta, és una cosa bona", ha explicat la que fos anterior presidenta del banc central.

Recordem que la Reserva Federal (Fed) es reuneix el proper 16 de juny (aquesta setmana serà el torn del Banc Central Europeu) i qualsevol comentari sobre l'inici del debat per retirar estímuls (tapering) serà analitzat molt a prop pels inversors.

Seguint en matèria macro, dijous es coneixerà la dada d'inflació als EUA, que a l'abril va pujar fins al 4,2% interanual, després de la seva major pujada mensual des de 2008. El consens espera que l'IPC de maig repunti fins al 4,7 % en taxa interanual i que l'IPC subjacent avanci fins al 3,4%,

A l'àmbit empresarial, Visa es desmarca amb pujades després de la millora de recomanació dels analistes de Piper Sandler. L'altra cara de la moneda són valors com Zoom i Tesla, que es decanten pel vermell.

Ull també amb Apple, que s'espera que presenti aquest dilluns al WWDC 2021 diverses novetats, des de nous MacBook fins al homeos.

Pel que fa a anàlisi tècnica, mentre "no tinguem un tancament de l'S&P 500 per sota de l'últim mínim creixent, en aquest moment als 4.056 punts, no tindrem el més mínim senyal de debilitat dins de l'actual tendència alcista. És més, tot apunta que en qualsevol moment l'índex pot aconseguir batre amb èxit els màxims històrics (4.238), situant-se per enèsima vegada en el que coneixem com pujada lliure absoluta", argumenta JM. Rodríguez, analista de Bolsamanía.

En altres mercats, el petroli cau un 0,2%, fins als 69,46 dòlars. L'euro s'aprecia un 0,02% i es canvia a 1,2168 dòlars, mentre l'unça d'or baixa un 0,18%, fins als 1.889 dòlars. I la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta lleugerament fins a l'1,57%. Finalment, el bitcoin puja un 2%, fins als 36.640 dòlars.

Noticias relacionadas

contador