netflix mando tv nueva

Wall Street cotitza aquest dijous amb noves vendes després de les fortes pèrdues registrades dimecres, que van portar l'S&P 500 a viure el pitjor dia des del 15 de desembre. El selectiu nord-americà es va girar clarament a la baixa en no poder superar la mitjana de 200 sessions, una resistència molt important i que passa ara pels 4.000 punts, aproximadament.

  • 39.916,22
  • -

Durant aquesta jornada, els inversors coneixeran dades econòmiques noves que els permetran avaluar l'evolució de l'economia nord-americana, alhora que diluciden els plans del futur de la Reserva Federal (Fed). Així mateix, continuarà la temporada de resultats empresarials.

Sobre la Fed, el conseller delegat i president de JP Morgan, Jamie Dimon, ha assegurat que els tipus d'interès podrien pujar més del que projecta actualment el banc central, ja que la inflació es manté en nivells “obstinadament” alts.

“De fet, crec que els tipus probablement pugin per sobre del 5% perquè hi ha molta inflació subjacent que no desapareixerà tan ràpid”, ha afegit des del Fòrum de Davos.

RENOVAT TEMOR D'UNA RECESSIÓ

Les pressions inflacionistes als EUA han començat a disminuir, segons es desprèn del Llibre Beix de la Fed i de les xifres de vendes al detall i de producció industrial, que van caure més del que s'esperava el consens. Tot i això, aquest escenari ha avivat els temors de recessió i ha despertat els dubtes sobre l'evolució de la política monetària del banc central nord-americà.

A això hi estan contribuint diferents membres de la Fed que, amb les seves declaracions, han augmentat la incertesa, com ha passat amb James Bullard, president de la Reserva Federal de St. Louis, que, en una entrevista amb The Wall Street Journal, va reiterar que els tipus han de pujar per sobre del 5%. "Estem gairebé en una zona que podríem anomenar restrictiva, encara no hi hem arribat".

"El context de desacceleració de l'activitat econòmica quadra amb què el sostre de tipus de la Fed estigui proper (al voltant del 5%), però exigirà una frenada molt més intensa de l'economia, que afecti també el mercat laboral, per poder pensar en un gir dels tipus a la baixa", analitzen des de Renta 4.

"Aquest punt de vista entra en conflicte amb la idea predominant al mercat d'una pujada de 25 punts bàsics el mes que ve", comenta Michael Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets a Londres.

Aquest dijous serà el torn de la vicepresidenta de la Fed, Lael Brainard, el discurs del qual pot marcar l'esdevenir de la jornada borsària si dona alguna pista sobre el camí a seguir.

ECONOMIA I EMPRESES

Al pla econòmic, destaca la caiguda de les peticions setmanals de desocupació, que a la setmana finalitzada el 14 de gener han baixat fins a les 190.000, des de les 205.000 registrades als set dies previs, mentre que el consens n'esperava un increment fins a les 214.000.

També s'ha publicat l'índex manufacturer de la Fed de Filadèlfia, que ha millorat per sobre de les expectatives, ja que s'ha ubicat als -8,9 punts, mentre que el consens esperava que es quedés als -11 punts. A més, els inicis d'habitatges han caigut un 1,4% al desembre, mentre que els analistes pronosticaven un descens del 0,2%.

"Aquestes dades se sumaran a les ja febles vistes ahir de vendes al detall i producció industrial, així com a la moderació addicional en els preus a la producció, que mostren com les intenses pujades de tipus d'interès de la Fed ja estan tenint impacte en el cicle econòmic”, destaquen els experts de Renta 4.

A nivell empresarial, se seguiran coneixent resultats. Aquest dijous serà el torn de Procter & Gamble, que ha reduït el benefici un 6,8% durant l'últim trimestre, fins als 3.638 milions, i Trust Financial, tot i que destaca l'informe de guanys de Netflix, que es donarà a conèixer amb el mercat ja tancat.

La companyia de reproducció en continu publicarà els primers resultats des del llançament del servei amb publicitat. "2022 va ser un any desafiant per a l'empresa, ja que els subscriptors es van esvair i les accions van disminuir dràsticament durant els primers sis mesos de l'any. No obstant això, al tercer trimestre es va reafirmar el creixement de subscriptors i les accions han progressat constantment des de mitjans de l'any passat, duplicant-se des del seu mínim de l'any passat per cotitzar al voltant de 326 dòlars a partir d'ahir", avança Neil Wilson, analista de mercat de Markets.com

"El creixement de subscriptors és sempre una mètrica clau. La gerència va ser alcista en els seus pronòstics per al quart trimestre, estimant 4,5 milions d'addicions netes després de les 2,4 milions al tercer trimestre. En el futur, Netflix no proporcionarà orientació sobre les addicions de subscriptors", indica Wilson.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 1,14% (79,28 dòlars) i el Brent retrocedeix un 0,9% (84,20 dòlars). Per part seva, l'euro continua amb la seva escalada alcista i s'aprecia un 0,22% (1,0816 dòlars), igual que l'unça d'or, que puja un 0,22% (1.905 dòlars). A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa al 3,357% i el bitcoin cotitza pla (20.774 dòlars).

Noticias relacionadas

contador