traders-wall-street-operando
Reuters
38.322,02
  • -
  • -

Wall Street registra caigudes moderades del 0,2% després dels últims màxims històrics marcats per la mínima aquest dimecres pel Dow Jones i l'S&P 500. Aquest any el Dow es revalora un 19%, mentre l'S&P avança una 23,4%.

Aquest dimecres van començar les sessions públiques que tenen com a objectiu l'impeachment de Donald Trump. Aquest procediment busca determinar si ha de ser sotmès a judici polític per abusar del seu càrrec quan va demanar al president d'Ucraïna que investigués el fill de Joe Biden, candidat demòcrata a la Casa Blanca, a canvi d'ajuda militar.

El president dels EUA, al seu torn, segueix immers en el seu encreuament de declaracions amb la Xina sobre la guerra comercial. Les dues majors economies del món aprofiten cada oportunitat per llançar una pulla dialèctica. Pequín continua defensant que els aranzels impostos s'han d'anul·lar, però Washington només està disposat a no imposar els que té previstos per al mes de desembre.

ECONOMIA I EMPRESES

A nivell econòmic, les dades d'atur setmanal han estat pitjors del que s'esperava. Les peticions inicials de desocupació han repuntat fins a 225.000 des de 211.000, per sobre de les 215.000 esperades. La mitjana de quatre setmanes ha pujat fins a 217.000.

A més, els preus de producció han pujat lleugerament per sobre del que s'esperava. L'IPP interanual ha avançat fins a l'1,1%, per sobre del 0,9% esperat. I l'IPP subjacent ha marcat l'1,6% en taxa interanual, per sobre de l'1,5% previst.

A l'escena empresarial, Walmart puja un 3% al Dow Jones després de batre expectatives amb els seus resultats trimestrals. En negatiu, Cisco Systems cau un 5% al ​​Dow després d'anticipar febles estimacions per una menor despesa mundial en tecnologia.

LA FED MANTINDRÀ ELS INTERESSOS

Durant la seva intervenció semianual al Congrés, el president de la Fed, Jerome Powell, va reiterar el seu missatge que la Fed es prendrà una pausa a l'hora de seguir baixant els interessos, mentre analitza l'efecte de les seves últimes mesures i espera novetats sobre la guerra comercial.

"Si mirem cap al futur, els meus col·legues i jo veiem com el més probable una expansió sostinguda de l'activitat econòmica, un mercat laboral fort i una inflació propera al nostre objectiu simètric del 2%", ha reiterat. Un missatge que ja va enviar al mercat durant l'última reunió de l'organisme, celebrada a finals d'octubre. Llevat que es produeixi un repunt inesperat de la inflació, cosa molt poc probable el 2020, la Fed mantindrà els tipus al nivell actual de l'1,50%-1,75%.

HI HAURÀ RAL·LI DE NADAL

JP Morgan (JPM) i Morgan Stanley (MS), dos dels principals bancs d'inversió del món, són optimistes amb el comportament de la renda variable mundial fins a final d'any. Malgrat que discrepen sobre el rumb de les borses a partir de l'any que ve (JPM és més positiu i MS més cautelós), ambdues entitats preveuen un 'ral·li de Nadal' per als mercats.

La previsió de JPM de més guanys a les borses es basa en el fet que la rotació cap a accions de valor "encara té cames", de manera que els inversors "no podran ignorar-la i, en conseqüència, hauran de participar-hi".

Des d'MS, també esperen un ral·li de Nadal, però són més cauts. "Seguim sent defensius, ja que esperem pressió sobre els resultats empresarials, però reconeixem els vents de cua de la liquiditat i la dinàmica de cap d'any", assenyalen. "Des de principis de setembre, el focus principal dels inversors i el nostre treball segueix sent què posseir i no quant", afegeixen.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

Per anàlisi tècnica, l'S&P 500 cotitza en màxims de tots els temps. "O el que és el mateix, es troba en pujada lliure absoluta. Tècnicament, no hi ha senyal de fortalesa més important que aquesta, cosa que no vol dir que no es puguin produir correccions de curt termini (fases de reacció)", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"El preu ha saltat amb claredat a l'alça després d'un lateral que està durant a prop de dos anys: des de principis de 2018. I això acostuma a portar importants implicacions alcistes a mitjà i llarg termini", afegeix aquest expert.

A altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,7%, fins als 57,54 dòlars, a l'espera de novetats sobre la guerra comercial entre la Xina i els EUA. A més, l'euro s'aprecia un 0,02%, fins als 1,1004 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo a 10 anys cau fins a l'1,83% i la del bo a 2 anys cedeix fins a l'1,60%.

Noticias relacionadas

contador