traders-wall-street-operando
Reuters
38.239,66
  • -
  • -

Wall Street registra suaus caigudes del 0,2% després dels màxims històrics de dimecres passat. El mercat nord-americà va romandre tancat dijous per Acció de Gràcies i aquest divendres només obrirà fins a mitja sessió. És a dir, tancarà a les 19:00, hora espanyola. Aquest any, l'S&P 500 s'ha revalorat gairebé un 26%, fins als 3.153 punts (al mes de novembre puja més del 4%).

Dins de l'àmbit empresarial, l'analista de Wedbush, Dan Ives, espera que els AirPods d'Apple siguin el producte estrella del Divendres Negre i puguin ser un catalitzador positiu per al títol.

Precisament les vendes durant el Dia d'Acció de Gràcies també han batut rècords. Els nord-americans estan comprant més que mai i ja s'han gastat 4.000 milions de dòlars només en aquesta festivitat. Segons dades d'Adobe, les vendes en línia van repuntar un 19% enfront de l'any passat.

Al capítol d'operacions corporatives, el distribuïdor de tecnologia Tech Data ha acordat la seva venda a fons d'inversió Apollo Global per 5.140 milions de dòlars.

La guerra comercial tampoc para. La tensió continua augmentant a Hong Kong després d'una altra jornada de revoltes i després que Trump prestés el seu suport públicament als manifestants. I tot mentre en paral·lel es negocia un acord comercial amb la Xina.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

Per anàlisi tècnica, l'S&P 500 cotitza en màxims de tots els temps. "O el que és el mateix, es troba en pujada lliure absoluta. Tècnicament, no hi ha senyal de fortalesa més important que aquest, cosa que no vol dir que no es puguin produir correccions de curt termini (fases de reacció)", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"El preu ha saltat amb claredat a l'alça després d'un lateral que està durant a prop de dos anys: des de principis de 2018. I això acostuma a portar importants implicacions alcistes a mitjà i llarg termini", afegeix aquest expert.

A altres mercats, el petroli West Texas cau un 1%, fins als 57,57 dòlars. A més, l'euro es deprecia un 0,15%, fins als 1,0990 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo a 10 anys puja fins a l'1,77% i la del bo a 2 anys avança fins a l'1,63%.

contador