WallStreet-1

Wall Street es gira a la baixa després d'una obertura lleugerament alcista i després de la forta caiguda d’ahir dimecres a la renda variable americana. La veritat és que tant en l’aspecte fonamental com en el tècnic el panorama és bastant desolador per a les borses mundials.

L'IBEX està confirmant una figura baixista en forma de cap-i-espatlles que el pot portar fins al nivell de 7.200 punts, mentre que l’S&P 500 està a punt de confirmar-la.

POSSIBLE FIGURA BAIXISTA A L’S&P 500

«La veritat és que l'aspecte tècnic de l’S&P 500 és un calc del de l’IBEX-35, encara que amb un cert retard», explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía. «Tenim al davant una pauta correctiva “potencial” en forma de cap-i-espatlles. Això vol dir que, mentre no es perforin suports, no és res, només un possible escenari que cal tenir en compte, i poca cosa més. De fet, no serà la primera vegada ni serà l'última que una figura d'aquest tipus acaba fallant i provoca la reacció contrària.

En tot cas, el que hem de saber és que l'índex presenta un suport molt important en els mínims del mes d'agost, concretament en el nivell de 1.867 punts (mínims de la sessió del «dilluns negre»). Perdre aquest suport tancant amb comoditat per sota d’aquest nivell s’hauria d'interpretar com un senyal de feblesa clar a l'altre costat de l'Atlàntic. Es diria que els 1.867 punts de l’S&P 500 es corresponen amb els 9.200-9.230 punts de l’IBEX-35.

EMPRESES: RENAULT I RESULTATS DE JP MORGAN

Renault s'està enfonsant a la borsa de França per un possible frau en les proves d'emissions de gasos. La notícia ha provocat una caiguda del 20% per als títols de Renault, però també està provocant pèrdues del 7% per a Peugeot, del 5% per a Daimler i del 4% per a Volkswagen i BMW.

Als Estats Units, JP Morgan puja lleugerament després de superar les previsions del consens amb els seus resultats del quart trimestre.

ECONOMIA: DADES D'OCUPACIÓ ALS ESTATS UNITS

Les dades setmanals d'ocupació als Estats Units s'han situat lleugerament per sobre del que s’esperava. Al Regne Unit, el Banc d'Anglaterra ha mantingut sense canvis la seva política monetària, tal com estava previst. A més, Alemanya ha confirmat un creixement de l'1,7% durant el 2015, el seu millor ritme des del 2011.

ALTRES MERCATS

Els futurs del barril de cru Brent pugen un 0,6%, fins a 30,47 dòlars, al NYMEX.

Els bons del Tresor a 10 anys pugen 2/32 dòlars; la rendibilitat cau fins al 2,089%.

L'euro puja un 0,1%, fins a 1,0890 dòlars.

contador